SVJEDOČANSTVA O VAŽNOSTI POBOŽNOSTI BOŽJEM MILOSRĐU: ‘Po gorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelom svijetu’

Sa službene stranice Božjeg milosrđa, a sve ususret blagdanu Božjeg milosrđa koji Crkva slavi prve nedjelje nakon Uskrsa, prenosimo neka od tisuća svjedočanstava iz cijelog svijeta o važnosti pobožnosti Božjem milosrđu, koju je proširila sveta Faustina Kowalska, po naredbi Isusa Krista, a sve je odobrio papa Ivan Pavao II. 

“Jednom je bilo strašno nevrijeme u noći kada sam imala 12 godina. To me jako uplašilo i meni je zvučalo kao da će kuća svakog trenutka biti otpuhana. Grmljavina je potresla moj krevet i slike na zidu. Pa sam uzela svoju krunicu i počela moliti krunicu Božjeg milosrđa. Dok sam se molila, mogla sam čuti kako se oluja smiruje gotovo odmah, a kad sam završila s krunicom, oluja gotovo da nije postojala. Od mladosti sam bila tako zahvalna za Božje milosrđe. Bog nikada ne zanemaruje usrdnu molitvu” (Addilyn, 2022.)

Pronađen lijek

“Već 25 godina patim od jakih migrena s aurom, ekspresivnom disfazijom i slabošću lijeve strane tijekom napadaja. Nijedan liječnik nije mi mogao pružiti liječenje. Različiti lijekovi samo su mi izazivali pospanost i mučninu. Molila sam krunicu Božjeg milosrđa za bilo kakvu pomoć. To je bilo moje posljednje sredstvo. Nisam željela živjeti jer su me napadi spriječili da radim puno radno vrijeme i vodim donekle normalan život. Molila sam se svim srcem i nedugo nakon što sam počela moliti, mama je preko farmaceuta našla lijek koji mi je promijenio život. Radim puno radno vrijeme jer su lijekovi pomogli. To znači puno bolju kvalitetu života za mene i moju obitelj” (Eliza, 2021.)
“Imao sam teški tendonitis dlana desne ruke, bilo je samo mjesec dana prije Uskrsa i doktor mi je rekao da se mora operirati. Probao sam sve lijekove, ali nisu mi pomogli. Neposredno nakon Uskrsa ja i moja supruga započeli smo Devetnicu Božjem milosrđu i posljednjeg dana Devetnice moj dlan desne ruke potpuno je zacijelio bez ikakve operacije. Sva hvala i slava Tebi Kralju Kralja Gospodina Isusa” (Ignacije 2021.)
“Mojoj je majci dijagnosticiran metastatski rak nakon biopsije u prosincu 2020.

Svakodnevno smo molili krunicu Božjeg milosrđa. Nakon kemoterapije, njezin posljednji snimak pokazao je da su joj pluća i ostali dijelovi tijela potpuno čisti unatoč metastazama koje su očito nestale. Hvala Bogu koji je izliječio moju majku kroz ruke medicinskih stručnjaka koji su je liječili” (Angela Hartanto 2021.)

“Moja nećakinja tinejdžerica imala je 2016. temperaturu koja se nikako nije mogla spustiti i pokazivala je sve simptome denga groznice. Pokušali smo sa svim dostupnim lijekovima i antibioticima, ali njezina je temperatura bila postojana. Dok je spavala, stavila sam joj čudotvornu medalju na glavu, povjerila je Gospodinu i izmolila sam krunicu Božjeg milosrđa. Probudila se i ozdravila. Hvaljen Isus!” (Aileen, 2021.)
“Molila sam za oslobađanje voljene osobe od ovisnosti i za pomirenje između nas. Odlučio se očistiti i trijezan je nekoliko tjedana i pomirili smo se. Ova čuda dugujem neizmjernom Božjem milosrđu” (Kristina, 2018.)“Upravo sam završila molitvu krunice u Devetnici Božjem milosrđu, u jednoj od katoličkih župa. Po povratku hodala sam niz desetak stepenica ispred crkve držeći se za ogradu i jednostavno sam pala slobodnim padom nakon prvog koraka. Podsvjesno sam se pripremila za teško slijetanje znajući da bi glava jako snažno udarila o beton dok je moje tijelo ubrzano padalo ravno do podnožja stepenica ispred prometa koji se tu odvijao. U užasu sam se pitala zašto bi se to dogodilo baš tamo. Redovito se kajem Isusu svaki dan i tjedno iz srca u dubokoj skrušenosti. Kad sam stigla do dna, iznenada sam se vratila na obje noge snažnom svetom prisutnošću stojeći s bolnim gležnjem i apsolutno zaprepaštena onim što se nikad u životu nije dogodilo. Doslovno kao da su me fizički uhvatili Isus, Duh Sveti i naša Presveta Majka u našem Gospodinu Isusu. Potresena sam se vratila do auta i zahvalila Isusu i Svetoj Majci Mariji što su me spasili od velike boli. Uvijek reci Isusu u kriznim situacijama ‘Isuse Marijo, volim te, molim te, pomozi mi” (Merri, 2017.)

“Moja obitelj i zet nisu razgovarali pet godina, molila sam se Božjem milosrđu, prošli mjesec zet nas je pozvao na krštenje unuka, zahvaljujem Gospodinu što nas je blagoslovio ljubavlju” (Padmini, 2016.)
“Dana 30. prosinca 2015. po povratku iz kuće na selu sa svoje četvero djece i nećakinjom doživjeli smo nesreću koja je na licu mjesta trebala odnijeti cijeli naš život. Međutim, na početku putovanja u 15 sati, zamolio sam svoju kćer da nas vodi u krunici Božjeg milosrđa. Nesreća se dogodila na trećoj desetici krunice. Svi smo preživjeli s lakšim ozljedama” (Lena 2016.) 

Financijska providnost

“Imali smo situaciju u kojoj nam je trebalo oko 10.000 dolara da platimo državni trošak i druge povezane troškove. Nastavili smo se moliti Bogu i bili smo vođeni molitvom predaje, ne moliti s očajem, već s potpunim povjerenjem. Nije bilo lako moliti bez brige, ali dali smo sve od sebe. Kroz niz čudesnih događaja, sada imamo novac koji ljudski gledano nikad ne bismo mogli imati. Jako smo zahvalni Bogu i njegovoj milosti” (Lee 2016.)
Ovo su samo neka svjedočanstva o neizmjernoj milosti preko prelijepe krunice Božjem milosrđu, koju je sastavio i dao svijetu sam naš Gospodin Isus Krist, koji je želio i blagdan Božjeg milosrđa, dan u kojem Gospodin Bog poziva sve ljude da se ne boje prići k njemu.
Blagdan Božjeg milosrđa slavi se u nedjelju nakon Uskrsa. Neslužbeno je slavljen od 1985. godine, a papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blagdanom cijele Rimokatoličke crkve, 30. travnja 2000., u godini Velikoga jubileja, na dan kanonizacije svete Faustine. U Dnevniku sv. Faustine koja je dobila milost prenijeti svijetu važnu poruku o Bogu koji ljubi i želi spas svakog bića, napisana je Isusova poruka vezana uz ovaj blagdan.
“Kćeri moja, govori cijelome svijetu o mojem neiscrpnome milosrđu. Ja želim da blagdan božanskog milosrđa bude utočište svih duša, poglavito svih grešnika. Toga dana izlit će se punina mojega milosrđa. Ja ću izliti čitavo more milosti na duše koje se budu približile tomu izvoru. Tko god se toga dana ispovjedi i pričesti, dobit će potpun oprost od grijeha i kazni za grijehe. Neka se nitko ne boji pristupiti k meni, makar njegovi grijesi bili najopakiji. Želim da se blagdan mojega milosrđa svečano proslavi na prvu nedjelju nakon Uskrsa. Duše koje šire štovanje mojega milosrđa štitit ću cijeloga života kao što majka štiti svoje dijete, a na smrtnome času bit ću im spasitelj, a ne sudac. U tome zadnjem času duša nema druge zaštite osim mojega milosrđa. Sretne li duše koja je već za života bila uronjena u moje milosrđe jer je neće stići pravda! Prije nego što dođem kao pravedni sudac, otvorit ću širom vrata svojega milosrđa.

Tko pak ne želi proći kroz vrata milosrđa, morat će proći kroz vrata pravde. Duše koje mole krunicu božanskoga milosrđa bit će u svojem životu uključene u moje milosrđe, napose u smrtnome času. Čovječanstvo neće naći mira tako dugo dok se s posvemašnjim pouzdanjem ne obrati na moje milosrđe. Kaži bolesnome čovječanstvu da se mora uteći mojemu milosrdnomu srcu i ja ću ga obdariti mirom.” Spasiteljevo obećanje umirućima: “Ako se ova krunica bude molila kod nekoga umirućega, ublažit će se gnjev Božji, a beskrajno milosrđe zagrlit će dušu umirućega, primjenjujući na nju bolne patnje svojega božanskoga sina”.

Čas milosrđa molitva je Isusu u tri sata popodne, u spomen na Isusovo trpljenje i umiranje na križu, koje se dogodilo u tri sata popodne. U tri sata, u listopadu 1937., Isus je poručio sv. Faustini da se svaki dan moli u to vrijeme i da širi tu pobožnost: “To je čas najvećeg milosrđa na svijetu. U tom času ne uskraćujem ništa duši koja me moli po mom trpljenju. Uvjeti da se uslišaju molitve su: molitva mora biti oko tri sata popodne, mora biti upravljena Isusu i pozivati se na vrijednosti i zasluge njegova trpljenja. Ono što se moli mora biti u skladu s voljom Božjom i da sama molitva bude pouzdana, ustrajna i povezana s djelotvornom ljubavi prema bližnjemu”.

 

Božja srdžba

Devetnica Božjem milosrđu moli se od Velikog petka pa sve do nedjelje Božjeg milosrđa odmah nakon Uskrsa. Kao pobožnost mole je milijuni katolika, a nastala je na temelju sljedeće vizije koju Faustina opisuje u svom dnevniku: “Navečer ugledah anđela u svojoj ćeliji, izvršitelja Božje srdžbe. Nosio je svijetlu odjeću. Njegovo lice je svijetlilo. Ispod njegovih nogu je bio oblak, iz kojeg su izlazili gromovi i munje u njegove ruke i tek iz njegovih ruku dodirivali su zemlju. Kad sam vidjela znak Božje srdžbe, koja je trebala pogoditi zemlju, ali posebno jedno određeno mjesto koje iz važnog razloga ne mogu navesti, zamolila sam anđela da stane jedno određeno vrijeme i svijet će činiti pokoru. Ali moja molba nije bila ništa s obzirom na Božju srdžbu. Tada ugledah Presveto Trojstvo. Veličina Njegove slave prože me do srži i ne usudih se ponoviti svoju molbu. U istom sam trenutku osjetila u svojoj duši snagu Božje milosti koja stanuje u mojoj duši. Kad sam postala svjesna te milosti, trenutačno sam bila uznesena pred Božje prijestolje. O kako je velik naš Gospodin i Bog i kako je nepojmljiva Njegova svetost! Ne želim se zavarati opisujući Njegovu veličinu jer uskoro ćemo Ga svi vidjeti kakav On jest. Započela sam moliti Boga za svijet, nutrinom razabranim riječima. Kad sam tako molila, vidjela sam nemoć anđela, koji više nije mogao izvršiti pravednu kaznu nad grešnicima. Još nikada kao tada nisam bila molila takvom nutarnjom snagom.

 

Sljedeće su riječi kojima sam vapila Bogu: ‘Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvog ljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijelog svijeta. Po gorkoj Muci Isusovoj smiluj se nama’. Sljedećeg jutra, kad sam došla u kapelu, čula sam nutrinom riječi: ‘Kad god dođeš u kapelu, odmah moli molitvu koju sam te jučer naučio’. Kad sam obavila tu molitvu, čula sam u duši riječi: ‘Ta molitva je za ublaženje Moje srdžbe. Molit ćeš je devet dana kao uobičajenu krunicu, i to: najprije Očenaš i Zdravomariju i Vjerovanje, dodajući na zrnce Očenaša riječi: Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvog ljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijelog svijeta. Na zrnca Zdravomarije molit ćeš sljedeće: Po gorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelom svijetu. Na koncu ćeš ponoviti triput riječi: Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelom svijetu'”.

Veliki znak

Isusova poruka za posljednje vrijeme ujedno je i poziv na obraćenje svijetu dok još imamo vremena. 

“Piši sljedeće”, kaže Isus sv. Faustini. “Prije nego što dođem kao Pravedni sudac, doći ću kao Kralj milosrđa. Prije nego što započne Dan pravednosti ljudima, dat će se sljedeći znak na nebu: sve svjetlo na nebu ugasit će se i bit će velika tama na cijeloj zemlji. Onda će se pojaviti znak križa na nebu i iz svih otvora, gdje su bile probijene ruke i noge Spasiteljeve, izvirat će velike svjetlosti, koji će neko vrijeme osvjetljavati zemlju. To će se dogoditi kratko prije Sudnjeg dana.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI