THOMPSON SVJEDOČIO, SRBI GA ‘RAZAPINJU’: ‘Održao je ustaški čas srednjoškolcima!’

Facebook

Velik interes za ovo predavanje, prepuna dvorana i zadovoljni osmjesi na licima mladih pri susretu s Thompsonom dovoljno govore sami za sebe

Na prvom ovogodišnje susretu za srednjoškolce pod nazivom ‘Mijenjam svijet’, održanom u četvrtak u SKAC-u u Zagrebu pod nazivom “Vjera, ljubav i domovina” govorio je Marko Perković Thompson. Susret je održan na poziv isusovca, studentskog kapelana Ivana Ike Mandurić.

Pater Ike Mandurić na svom je Facebooku podijelio i pjesmu koji su svi zajedno otpjevali s Thompsonom.

Na susretu su srednjoškolci tijekom posljednje dvije godine imali priliku čuti svjedočanstva gostiju kao što su don Damir Stojić, pater Tomislav Rukavina, Robert Knjaz, bivši navijači Ivan Šagud i Krešimir Škarić, Ante i Sara Čaljkušić i drugi.

“U junačkoj zemlji miloj, u mjesecu sjećanja na Vukovar u goste nam dolazi Marko Perković Thompson. Srednjoškolci, vidimo se”, ovim je riječima Studentski katolički centar najavio Thompsonovo predavanje, a već je to zasmetalo medijima u Srbiji koji su promptno reagirali objavom negativnih tekstova.“Perković poznat po svom veličanju ustaštva i koncertima na kojima se umjesto pozdrava uzvikuje “za dom spremni” je u prepunoj sali srednjoškolcima pričao o ljubavi i vjeri?!”, napisao je kritično telegraf.rs.

S obzirom na to da je projekt Studentskog katoličkog centra “Mijenjam svijet” zamišljen kao program koji djeci nudi “pregršt prilika za mijenjanje sebe, nova saznanja, životna iskustva, duhovni uvid, zanimljive gosti, aktualne teme, molitvu, opušteno druženje”, Srbi su i ovdje pronašli zamjerku.

“Kako Marko Perković Thompson može promijeniti svijet i svijest srednjoškolaca, prenoseći im svoje životno iskustvo i kakva je to ljubav kojoj ih može naučiti, ako je svima dobro poznato da na svojim koncertima pjeva pjesme uvredljivog sadržaja, zbog čega su mu nedavno slovenske vlasti zabranile održavanje koncerta u Mariboru zbog, kako su naveli, promoviranja ustaštva”, pitaju se u srpskim medijima.

Međutim, velik interes za ovo predavanje, prepuna dvorana i zadovoljni osmjesi na licima mladih pri susretu s Thompsonom dovoljno govore sami za sebe. “Vjera, ljubav i domovina” snažna je tema koja vrlo lako nadvlada mržnju, pa i ovu iz srpskih medija.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI