TISUĆE UKRAJINACA U MEĐUGORJU ZA BOŽIĆ: Došli s raznim nakanama, molili za mir u Ukrajini

Foto: foto studio Đani

Nevjerojatna snaga volje i ljubavi za tisuće Ukrajinaca, točnije njih 3500 koji su ovaj Božić namjerili provesti u Međugorju. Osim što su morali proći 2 tisuće kilometara, na jednoj od granica čekali su nevjerojatnih 13 sati kako bi ih pustili u Međugorje, ali ni i to ih nije pokolebalo da radosni proslave Božić u zagrljaju nebeske Majke.

U pratnji ovih hodočasnika bilo je čak 100 svećenika, a svi su zahvalni župi i župljanima koji su ih primili u ove božićne dane. Za Radio Međugorje rekli su kako su jako zahvalni da mogu biti u Međugorju, moliti krunicu na Podbrdu, zaputiti se put brda Križevac uz ostali molitveni program koji ih je dočekao, uz svjedočanstva bivših ovisnika iz zajednice Cenacolo, piše portal Dnevno.

Dijeleći svoja iskustva, Ukrajinci kažu kako su zahvalni Majci Božjoj što ih poziva u Međugorje – mjesto gdje osjećaju milosnu blizinu nebeske Majke, jer u ovo teško vrijeme u Međugorje je moguće doputovati samo uz njezinu pomoć i posebnu zaštitu. Hodočasnici dolaze s različitim osobnim nakanama, a također i da mole za mir u Ukrajini i završetak pandemije.


“Mnogi su pronašli i odgovore na pitanja koja su godinama tražili. Majka Božja donosi radost i nadu. Svatko u svom srcu nosi veliku zahvalnost Djevici Mariji i Bogu što su ih pozvali u Međugorje’” kazali su ranije ukrajinski hodočasnici, koji će se u svoju domovinu vratiti ispunjeni ljubavlju koju nose svojim domovima, obitelji, rodbini, prijateljima.

Međugorje i za Novu Godinu ima već tradicionalni molitveni doček i proslavu u crkvi sv. Jakova na kojem uvijek sudjeluju tisuće ljude, a ove godine u Majčino selo u Međugorju dolazi i američka autorica duhovnog bestselera “Preobražena”, Patricija Sandoval čija je životna priča nevjerojatna inspiracija ljudima diljem svijeta; obiteljski raskol odvodi je putem droge, beskućništva i rada u klinici za abortuse Planned Parenthood, apsolutnog pada na dno ljudskog postojanja do čudesne intervencije neba, upoznavanja Gospodina i života u slobodi i blagoslovu.Facebook Comments

Loading...
DIJELI