U MAKEDONIJI PROPLAKALA GOSPA! Svećenik: ‘suze mirišu na smirnu!’

Suze su se pojavile prvi put pred Uskrs prošle godine, a sada su krenule teći pred Božić!

Istočna europska crkva dobila je svoje vlastito božićno čudo – kada su krenule suze niz sliku Blažene Djevice Marije. I to se dogodilo po drugi put u samo godinu dana! Riječ je o slici koja se nalazi u crkvi svetog Miahela u blizini Skopja u Makedoniji. Vjernici zbog toga ovog Božića hrle u spomenutu crkvu a najvažnije od svega je to što suze koje teku mirišu na smirnu, misris koji je na poklon od kraljeva dobio maleni Isus. Da suze mirišu na smirnu potvrdio je uz brojne vjernike i otac Boban svećenik u spomenutoj crkvi. Risto Setinov, predsjednik crvenog odbora, ispričao je kako je prvotno jedan vjernik nakon bogoslužja primjetio suze koje idu iz lijevog oka na slici Gospe: ‘Jedan vjernik obavijestio nas je da je vidio kapi koje idu  iz lijevog oka, rekao je Setinov i dodao: Otac Boban tada je uzeo krpicu i obrisao kapi. Nakon što je pomirisao krpicu rekao je da miriše na smirnu. Nakon toga, pojavilo se još nekoliko kapi koje su se slijevale niz lice Gospe na slici.  Ostali smo u crkvu cijeli dan, a kapi su i dalje dolazile.’

Smatra se kako su Gospine suze najava nekih katastrofa a mnogi vjernici povezuju suze i sa stotom godišnjicom Fatime i činjenicom da ono što je Gospa tražila još nije izvršeno (posveta Rusije). No, vjernici su isti prizor na istoj slici u istoj crkvi prijavili i u travnju, neposredno prije samog Uskrsa. Taj put također su vjernici, hodočasnici ali i znanstvenici došli pregledati sliku. Nije dokazanao da je u pitanju bilo kakva prijevara.  Zanimljivo je da najnovije čudo dolazi neposredno prije Božića. Glavni  arhiepiskop makedonske crkve Veljanovski također je molio pred ikonom te je izjavio da vjeruje da su suze znak od Boga.

Pogledajte fotografije koje je objavio The Sun

gospa1

gospa3gospa2

U svakom slučaju vrijeme je da se zamislimo plače li Gospa doista? Plače li kada gleda ovaj svijet koji nanovo razapinje Uskrslog? Plače li Gospa kad gleda svog sina izranjavanog on naših grijeha. Plače li kad gleda svoju djecu kako srljaju u propast? Plače li Gospa na nebu kad nas gleda kako ponovno okrećemo svoja srca od istine? Kad nasjedamo na lažne istine, lažne proroke, kad ubijamo nevine u ime mira, kad odbacujemo svoje križeve, kada se predajemo u ruke svijeta, kada odustajemo od obećanog nam neba? Plaće li Gospa danas? Moli za nas Blažena!

 

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI