U ZADRU: Mnoštvo studenata pohrlilo na predavanje američkog CSI inspektora, on im pričao o Isusovom uskrsnuću!

Da su u pitanju hrvatski inspektori, i da se usude svjedočiti vjeru u Isusa pred studentima sumnjamo da bi ova priča prošla bez glasnih reakcija zagovornika sekularizma. Ovako su Amerikanci došli pokazati kako se vjeruje i svjedoči bez obzira na vrijeme i mjesto. Slava Isusu!

Dugačak red pred ulazom u Studentski klub Božo Lerotić u Zadru prethodio je nastupu CSI inspektora iz SAD-a koji je došao zadarskim studentima održati predavanje o svom poslu. Petnaestak Amerikanaca koji su došli u grupi zapisivalo je studente i davalo im naljepnice s imenima prije nego je predavanje počelo. Za mnoge u klubu nije bilo mjesta, a donosile su se i dodatne stolice i klupe, izvijestio je zadarski.hr

Branyon je zadarskim studentima govorio o slučajevima iz svoje karijere, pokazujući pritom i fotografije koje su pratile pojedine slučajeve. Govorio je o prostrijelnim ranama, otiscima prstiju, DNK analizama, napadima na policajce, analizama krvi, serijskim ubojicama i sličnome. Zadarski su studenti, pokazalo se, vrlo informirani te su aktivno sudjelovali u predavanju i znali odgovore na većinu pitanja, koje im je Branyon postavljao.

CSI inspektor iz Georgije poslije je upitao znaju li studenti tko je napravio prvu analizu krvi u povijesti. Neki su spomenuli stare Grke, neki Jacka Trbosijeka, ali Branyon je imao potpuno drukčiji odgovor.

– Sjećate se kad je Kajin ubio Abela i kad ga je Bog upitao – gdje ti je brat? Kajin je odgovorio – nisam ja čuvar brata svoga, a Bog mu je rekao – Krv brata tvoga iz zemlje meni viče. Možemo stoga zaključiti kako je Bog bio prvi CSI istražitelj, kazao je Branyon i nastavio u religioznom tonu.

Za primjer je uzeo raspeće Isusa Krista i Uskrnuće iz groba.– Kako bismo to obradili kao ekipa za očevid? Tko bi bili svjedoci, tko ima motiv za krađu tijela, zašto je ono nestalo…?

U konačnici, Branyon je zaključio kako on, kao CSI inspektor, vidi puno loših i strašnih prizora i kako ih kasnije ne može zaboraviti.

– Upravo zato na kraju dana moram znati i vjerovati da postoji nešto više, a to je da je Isus Krist uskrsnuo, kazao je inspektor, i tako posvjedočio svoju vjeru studentima u Zadru, na iznenađenje svih prisutnih!

 

 

 

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI