Papa Ivan Pavao II. znao je zašto trebamo slijediti blaženog Ivana Merza

Wikimedia Commons

Predložio ga je za uzor hrvatskom narodu

Blaženi Ivan Merz, laik je koji je osvojio papu Ivana Pavla II. ali u na stotine tisuća hrvatskih ljudi. Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja’ – tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza u zagrebačkoj katedrali 10. rujna 1994. godine, prvoga dana svoga pohoda Hrvatskoj, a proglasio ga blaženim 22. lipnja 2003. u Banjoj Luci.

Nastojite slijediti stope tog velikog katoličkog laika – rekao je Papa Ivan Pavao II. Hrvatima 1980. godine

Dragi moji Hrvati, vi kao što je Ivan Merz, tražite Isusa preko liturgije da ga možete bolje upoznati – savjetuje 1981. godine

Dragi moji Hrvati, vi se nadahnjujete idejama velikog apostola hrvatske mladeži, profesora Ivana Merza. On je veoma ljubio Crkvu i Kristova namjesnika, evo vam primjera! – poruka Hrvatima 1982.

Poput vašeg Merza trebate biti vjerni Svetoj Crkvi i Svetom ocu Papi. Kao dr. Merz, koji je nadahnuo mnoge duše, tako i vi svratite pozornost na euharistijski život. On je svaki dan primao svetu pričest, često se ispovijedao i imao je posebnu ljubav prema Majci Božjoj – Papa Ivan papavo II. Hrvatima 1983. godine.Sve o ovom velikom hrvatskom blaženiku, apostolu hrvatske mladeži o kojemu se danas sve manje govori pogledajte u dokumentarnom filmu:

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI