Pater Ike Mandurić iskritizirao Grabar-Kitarović zbog joge

screenshot

Pater Ike Mandurić iz njezinih izjava o jogi iščitava "duhovnu plitkoću".

Nakon što je u intervjuu za časopis Gloria ispričala kako joj u održavanju zdravlja i dobre forme pomaže joga katolički mediji osvrnuli su se na taj komentar predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

– Jako promoviram bavljenje sportom, a pogotovo volim jogu i meditaciju. Takav život čini me pripravnom za javne nastupe, baš kao što mi molitva i zvuk kišena CD-u koji poslušam prije spavanja daju mir – izjavila je predsjednica.

Portal Bitno.net ističe kako je “predsjedničko promoviranje joge (pa čak i samo kao moguće tjelovježbe) problematično imajući u vidu kako je predsjednica u puno navrata isticala svoju katoličku vjeru kao njezinu politički i životni orijentir”. Uz tekst su objavili i video na kojemu fra Josip Blažević, stručnjak za istočnjačke religije i filozofiju, opširno objašnjava zbog čega je joga katolicima neprihvatljiva.

Pater Ike Mandurić iz njezinih izjava o jogi iščitava “duhovnu plitkoću”.

– Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem. Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme ‘Krist na žalu’, jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje – nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje i do koje mjere?I kako to sad ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti – ako takav postoji ili ako se takav pojavi? Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi – napisao je pater Ike Mandurić na Facebooku.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI