Tko to može reći? Izjava Male Terezije od Djeteta Isusa koja zapanjuje!

Kako se predati malom Isusu?

Autobiografski zapisi iz ‘Povijest jedne duše’, Male Terezije od Djeteta Isusa, poznate i kao „Isusov cvjetić“ ili „Mali cvijet“ kako se obično sama nazivala, svjedoče o tome da je sveta Mala Terezija od Djeteta Isusa htjela biti samo ponizna Isusova službenica, njegov cvjetić koji je nastojao sve činiti tako da bude na korist malim dušama i na njihovo spasenje. Činila je to iznimno malim žrtvicama koje je darovala Isusu kao najveće blago. Djetinjeg srca ova je svetica izgarala u ljubavi upravo prema božićnom Djetetu Isusu, jer kako je sama napisala, Božićna milost tj, spoznanje Djeteta Isusa dovelo ju je do potpunog obraćenja, a to je trenutak kad je, kaže, potpuno ozdravila od svoje djetinje preosjetljivosti i započela „divovsku trku”. Neka i nama pomogne u toj trci. Ove riječi koje je zapisala u autobiografiji jako su snažne, a otkrivaju kako se predati Malom Djetešcu Isusu u ruke, ovog Božića.

– Predala sam se Djetetu Isusu kako bih bila Njegova igračka te sam mu rekla, neka se mnome ne služi kao nekom od onih vrijednih igračaka što ih djeca samo promatraju, već kao malom bezvrijednom lopticom, koju može baciti na zemlju, udariti nogom, ostaviti u kutu, ili pak stisnuti k srcu, kako god mu se svidi. Riječju, željela sam razveseliti Malog Isusa i prepustiti se Njegovim djetinjim hirovima.

Tvoje ruke, moj Isuse, dizalo su koje će me dignuti u Nebo. Ne trebam odrasti; naprotiv, moram ostati mala i biti to sve više i više. –

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI