VRAG JE I U VATIKANU: ‘Ako jedan svećenik padne u iskušenje onda to povlači sa sobom i druge osobe’

screenshot

Silvije Tomašević, poznati hrvatski novinar koji je nedavno preminuo bio je i dopisnik velikih medijskih kuća iz Vatikana jednom je prilikom intervjuirao tada najpoznatijeg egzorcista iz Vatikana don Gabriela Amortha koji mu je rekao je u Vatikanu vrag i da tamo djeluje na poseban način, i dodao da se nalazi na još nekim mjestima.

Na Tomaševićevo pitanje što znači njegova izjava da se vrag pojavio svuda, najpoznatiji je egzorcist Amorth odgovorio:

“Vrag je uvijek bio svugdje, jer je vrag duh, za njega ne postoji pitanje prostora i zbog toga je vrag svugdje i naravno napada više na mjestima gdje postoji veća odgovornost. Vrag ima dvije aktivnosti, jednu redovnu i jednu izvanrednu. Redovna aktivnost Vraga je navođenje čovjeka na zlo i svi smo navođeni na iskušenje od rođenja do smrti. I Vi i svi koji su pred televizorom, svi smo izloženi vražjem navođenju na iskušenje, koji nas pokušava odvratiti od Boga kako bismo pali u grijeh. Time što je postao čovjek i Isus je prihvatio da ga vrag navodi na iskušenje. Ali vrag ima i izvanrednu aktivnost, koja je rijetka. Dok je njegova redovita aktivnost da nas navodi na grijeh od rođenja do smrti, ona rijetka izvanredna aktivnost stvara smetnje od opsjednutosti vragom.”


“Dakle i u Vatikanu je vrag?”, upitao ga je Tomašević.

“I u Vatikanu također, i još više jer vrag pokušava navoditi na iskušenje posebno tamo gdje postoji vrh, pa prema tome je u Vatikanu, zatim na vrhu politike, na vrhu industrije, među sportašima, zatim napada svećenike jer ako padne jedan svećenik u iskušenje onda to povlači sa sobom i druge osobe. Dakle, vrag pogađa, pokušava navoditi na iskušenje tamo gdje može dobiti veće rezultate.”U razgovoru s Tomaševićem, Gabriel Amorth otkrio mu je i da je u životu učinio nevjerojatnih 70.000 egzorcizama, da mu se javljaju ljudi iz cijelog svijeta pa i iz Hrvatske. Također rekao je kako smatra da su diktatori naše povijesti Poput Hitlera i Staljina “pokazali toliku perfidnost da se može pomisliti, s velikom vjerojatnošću, kako su završili u paklu.” Ali komentirao je i pojavu Gospe u Međugorju rekavši mu:

“Bio sam u Međugorju više puta i vjerujem u pojavu Gospe. Dakako, Crkva se ne može o tome izjasniti sve dok pojavljivanja neće prestati. Pošto se pojavljivanja nastavljaju Crkva se ne može izjasniti o njima.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI