ŽESTOKI RAT FRAKCIJA U CRKVI: Velika pobjeda na blagdan Male Gospe blokadom dokumenta o promjeni moralnog nauka o homoseksualnosti, kontracepciji i rodnom identitetu

Photo: Guliver Image/Catholic Press Photo

Nakon neuspjeha, progresivisti koji dominiraju njemačkom sinodalnom stazom šokirani su, govore o “katastrofi” i “izdaji” i žale se da su neki biskupi “blokatori tajni” koji “ne govore otvoreno što misle.”

Na blagdan Male Gospe, cijeli je katolički svijet bio iznenađen kada je tijekom četvrtog sabora Sinodalnog puta 21 njemački biskup tajno glasovao protiv dokumenta koji je imao za cilj promijeniti moralni nauk Crkve o homoseksualnosti, kontracepciji i rodnom identitetu.

Taj je dokument odobrio 31 od 60 prisutnih biskupa, dok je 21 glasovao protiv. Ostali su bili suzdržani. Za usvajanje dokumenta bilo je potrebno glasovanje dvije trećine biskupa, pa ga je manjina uspjela blokirati kao službeni dokument njemačkog sinodalnog puta.

Član Papinog vijeća kardinala razočaran

Kardinal Reinhard Marx, bivši poglavar njemačkih biskupa i član Papinog vijeća kardinala, rekao je da je “ vrlo razočaran ” ovim rezultatom glasovanja. >>>više na vjera.hrFacebook Comments

Loading...
DIJELI