ČLAN POSADE APOLLO 12 OTKRIO: ‘Nismo sami u svemiru…’

Wikimedia

Ovaj pilot lunarnog modula bio je dio tročlane posade Apollo 12. Proveo je 1.671 sati i 45 minuta u svemiru, od čega je 10 sati i 26 minuta proveo na Mjesecu i u Zemljinoj orbiti

Astronaut Alan L. Bean bio je u drugoj misiji koja je posjetila Mjesec i četvrti čovjek koji je hodao njegovom površinom.

Ovaj pilot lunarnog modula bio je dio tročlane posade Apollo 12 misije. Njihov primarni cilj je bio da na površini Mjeseca ostave uređaj koji je prikupljao seizmičke podatke.

Bean je proveo 1.671 sati i 45 minuta u svemiru, od čega je 10 sati i 26 minuta proveo na Mjesecu i u Zemljinoj orbiti.

Kako vrijeme više odmiče, Bean je sve otvoreniji prema ovoj temi i sve hrabrije iznosi svoja iskustva. Iako je dosta toga u fazi istraživanja, Alan L. Bean je u jedno siguran – nismo sami u svemiru:

“Postoji toliko milijardi zvijezda i oko njih ima toliko planeta, da statistički postoji jako puno planeta na kojima ima života. No, ne vjerujem da je bilo tko iz svemira posjetio Zemlju. Jedan od razloga je to što mislim da su naprednije civilizacije altruistične, pa bi sigurno došli i rekli: ‘Dolazimo u miru i znamo da kod vas rak ubija ljude. Mi smo taj problem riješili prije 50 godina i pokazat ćemo vam kako da i vi to učinite. Možda su neke od njih slične nama od prije 100.000 godina, neke su na našem sadašnjem nivou, a neke koje su 10.000 godina napredniji od nas”, izjavio je astronaut.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI