JACQUES NEMILOSRDNO ‘OPLEO’ PO DRŽAVNOM VRHU: ‘Rekao sam samo istinu… Kunu se u domoljublje, a zapravo…’

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednica nije odbila primiti mene, Jacquesa, već je odbila pomoći hrvatskome predstavniku uoči natjecanja koje prati 200 milijuna gledatelja diljem svijeta. Upravo je Eurosong državama poput Hrvatske jedini pravi prozor u svijet!

Jacques Houdek, naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, zahvalio se i imenovao sve one koji su mu pomogli i pružili podršku tijekom boravka u gradu – domaćinu Kijevu.

Međutim, iskoristio je priliku i da imanuje one koji su se na njegove zamolbe za pomoć oglušili:

“Najiskrenije, najponiznije i bez imalo gorčine sada svima vama mogu reći – izostala je podrška državnoga vrha. Baš ništa nisu učinili da nam pomognu kako bismo u Kijevu bili najbolji.
Eurosong je glazbeno natjecanje, najveće na svijetu, no vidjeli smo koliko je politika prisutna, neizbježna… Ako ikada mislimo pobijediti tamo, moramo SVI zajedno raditi na tome, dosta unaprijed, naprosto ne ide drugačije, to je sasvim jasno!

MJESECIMA smo pisali našoj cijenjenoj Predsjednici, mjesecima nismo dobivali odgovora, da bismo konačno dobili odgovor njena Ureda, tri tjedna uoči odlaska u Kijev – kako nažalost nema vremena primiti nas i kako nam želi svu sreću… Ovdje Predsjednica nije odbila primiti mene, Jacquesa, već je odbila pomoći hrvatskome predstavniku uoči natjecanja koje prati 200 milijuna gledatelja diljem svijeta. Upravo je Eurosong državama poput Hrvatske jedini pravi prozor u svijet!

Vidim, ovih dana Predsjednica obilazi modne revije, haljine su sve ljepše, šminka i frizura sve bolje – ‘čestitam’ na tome! Puno vremena naša Predsjednica ulaže u sebe. Vidim da je i aktivna na društvenim mrežama, no, ipak, nije našla vremena ni potrebe podržati, čestitati, pohvaliti uspjeh Hrvatske na Eurosongu, baš kao što nije imala vremena ni pomoći da taj uspjeh Hrvatske bude još i daleko veći.Isto tako, nikakav odgovor nismo dobili ni od cijenjenog Predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, baš kao ni od Gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića. Nisu bili voljni, nisu učinili ništa za Hrvatsku na Eurosongu, pa čak ni odgovorili na mailove u kojima ih molimo za pomoć. Pa onda zamislite, dragi ljudi, ako svi oni nisu smatrali da je potrebno odgovoriti na mail hrvatskome predstavniku na najvećem svjetskom glazbenom natjecanju i pokušati pomoći svojoj Hrvatskoj (a kunu se u ljubav prema domovini), kako onda uopće dobiti odgovor, pomoć, podršku i rješenje bilo kojeg problema naših građana? Oni bi tu trebali biti zbog nas. Zaboravili su na to… Zaboravili su da su na svojim pozicijama radi nas… Razmislite zato hoćete li se vi sjetiti njih prilikom izbora.

Kako bih bio do kraja pošten, ovdje moram pohvaliti angažman i podršku Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Grada Zagreba, kao i Ministarstva turizma i Ministarstva vanjskih i europskih poslova te naših veleposlanstava.

Podrška nije i ne mora biti samo financijska – ona bi prije svega trebala biti moralna, iz ljubavi i odgovornosti prema svojoj državi i narodu… Prečesto se ovakva situacija kroz povijest dogodila našim najvećim talentima, našim sportašima, našim nadarenim učenicima, studentima, znanstvenicima… Vrijedan smo i talentiran narod, znamo i možemo osvajati najveće svjetske vrhove, ZASLUŽUJEMO BOLJE!

Miran sam, jer sam, kao i uvijek, rekao samo ISTINU, i zato se ne bojim. Ponosan sam na sve vas, na Hrvate i Hrvatsku, jer smo skupa i jer se ne damo!!! Zaista me najviše od svega razveselilo zajedništvo i prijateljsko ozračje koje smo osjetili sve do Kijeva. Pjesma i njena poruka učinili su svoje – naše su vizija i misija ostvarene, ZAJEDNIŠTVO je ono što nam najviše treba… Najveća je nagrada, i meni i mome timu, kada čujemo da smo hrvatskome narodu vratili ponos, dostojanstvo, zajedništvo – sve ono što su im ti isti političari oduzeli.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI