BLAGODATI RUŽINE VODICE: Ovako ćete napraviti ovu tekućinu za pomlađivanje

Ilustracija/iStock

Ružina vodica je jednostavno i prirodno sredstvo za njegu kože. Ubraja se u najstarije poznate primjere preparativne kozmetike, još od doba Rimljana.

Zahvaljujući brojnim blagodatima, ostala je popularna do danas. Danas se damašćanska ruža najviše proizvodi u Bugarskoj i Turskoj.

Ružina se vodica preporučuje mladima u pubertetu kada je povećana opasnost od izbijanja akni. Zatim, može biti od velike koristi i osobama u zrelim godinama kada koža počinje gubiti prirodnu vlažnost.


Kada se redovno rabi za čišćenje lica, temeljito izvlači nataloženu masnoću i prljavštinu, pri čemu sužava otvorene pore na licu. Smiruje upaljenu kožu, umanjuje mogućnost nastanka akni te sužava kapilare i smanjuje crvenilo nastalo uslijed iritacije.

Ako se primjenjuje kao oblog, ublažava podočnjake. Usporava proces starenja kože jer ju hidrira, što pridonosi sporijem nastanku bora. Ne remeti prirodnu pH razinu kože pa ne izaziva neželjene reakcije.Pomaže i u liječenju seboreje, ako se utrljava na kožu glave. Kao kupka daje izvrstan osjećaj svježine i čistoće. Opušta i pridonosi boljem raspoloženju.

U staklenku staviti svježe i oprane latice 10 cvjetova ruža. Prokuhajte 3 dl destilirane vode i njome prelijte latice. Staklenku čvrsto zatvorite i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Potom procijedite tekućinu kroz gazu tako da se iz latica izvuče što je moguće vise tekućine.

Čuvajte ju u hladnjaku u zatvorenoj staklenki. Roj trajanja je od 8 do 14 dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI