BOLE VAS LEĐA I KRALJEŽNICA? Ovaj prirodni pripravak pomoći će vam u ublažavanju bolova

Pixabay

Križobolja je jedan od najučestalijih zdravstvenih problema današnjice, te se procjenjuje da 80 posto populacije tijekom svog života ima barem jednom bolove u križima ili slabinskom, donjem dijelu kralježnice, piše portal Dnevno.

Tako je križobolja postala veliki javnozdravstveni problem jer je najčešći uzrok izostanka s posla i velikog broja dana bolovanja. U narodu su rašireni mnogobrojni nazivi, od kojih je poznatiji lumbago, a jedan od popularnih naziva “hexenschus” ili vještičji ubod govori o naglom nastanku i karakteru bolesti.

Najčešći uzrok je pretjerano nepravilno i prekomjerno tjelesno naprezanje koje premašuje snagu leđnih mišića, sveza i međukralježničnih kolutova. To može biti težak fizički rad, višesatni nepravilan tjelesni položaj (npr. dugo sjedenje u automobilu), a tegobe redovito uzrokuju opušteni ili prenapregnuti mišići.

Da biste ublažili navedene simptome možete napraviti ukusan čaj od smokvi, marelica i šljiva. Naime, suhe smokve, šljive i marelice uvelike pospješuju regeneriranje tkiva koje kralježnicu čine jačom i čvršćom.

Ako pijete taj čaj svaku večer, pršljenovi bi s vremenom mogli ojačati, čime će se i simptomi ublažiti.Potopite u vodu 5 suhih šljiva, 1 suhu smokvu i 1 suhu marelicu i zakuhajte vodu. Kada proključa, maknite lončić s vatre i ostavite poklopljen čaj da odstoji dva sata.

Potom ga procijedite i uživajte u ukusnom i korisnom napitku.

Ako pijete lijekove za navedene bolesti, nastavite ih piti. Ove upute nisu lijek, nego pomoć koja nekome može olakšati tegobe, dok nekome ne mora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI