BOLI VAS DONJI DIO LEĐA? Pokušajte s ovim vježbama, smanjit će se bolovi

Pixabay

Bole vas leđa, a ne znate pravi uzrok tome? Možda mnogo sjedite i ne krećete se te zbog toga dolazi do opterećenja donjeg dijela leđa.

Bolovi se javljaju zbog lošeg držanja i opterećenja na kralježnicu, ali i zbog grča u tijelu izazvanog stresom i umorom. Postoji vježba kojom možete smanjiti osjećaj pritiska u lumbalnom dijelu, piše portal Dnevno.

Vježba disanja protiv bolova u donjem dijelu leđa

Sjednite udobno. Zatvorite oči i opustite se.

Vrh jezika naslonite iza gornjih prednjih zuba.Udišite kroz nos polako u trajanju od 4 sekunde, zadržite dah brojeći do 7 pa polako izdišite na usta brojeći do 8, proizvodeći tihi zvuk olakšanja.

Postupak ponovite još tri puta.

Vježba prije spavanja

Uvečer prije spavanja, dok ležite u krevetu rastežite se 60 sekundi.

Lezite na trbuh i naslonite se na podlaktice.

Gornji dio tijela podignite tako da se naslonite na laktove, podignite i glavu, zadržite položaj 8 sekundi pa se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite dva puta.

Lezite na leđa i savijte koljena, a ruke ispružite pored tijela. Podignite kukove u ravan položaj, ostanite tako 8 sekundi pa se vratite u početni položaj.

Ostanite ležati na leđima pa skupite noge, savijte ih u koljenima, obuhvatite ih rukama i privucite prema grudima. Ostanite u tom položaju 8 sekundi pa se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite tri puta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI