BOLI VAS GLAVA? Evo kako si možete sami pomoći

Pixabay

Vjerojatno nema osobe koja jednom u životu nije osjetila glavobolju. No, što je to zapravo? Glavobolja je bol u bilo kojem dijelu glave, uključujući i meki oglavak, lice te unutrašnjost glave. Jedan je od najčešćih razloga zbog kojih bolesnici traže liječničku pomoć, a nastaje uslijed aktivacije na bol osjetljivih struktura oko mozga, lubanje, lica, sinusa ili zuba. Može biti primarni poremećaj ili posljedica drugih poremećaja.

Primarne su glavobolje: migrena, cluster glavobolja i glavobolja tenzijskog tipa, piše portal Dnevno.

Koji god uzrok glavobolje bio, ništa vas ne košta da, osim liječničkih preporuka, pokušate ublažiti simptome ovim pripravkom iz narodne medicine


Isijecite bananu na tanke komadiće, stavite na krišku integralnog kruha i polako pojedite, pijući šalicu čaja od kamilice.

Banana je, naime, bogata kalijem koji pospješuje cirkulaciju krvi te eliminaciju tekućine i toksina. Osim toga, ako nije prezrela, sadrži priličnu količinu škroba, energetskog integratora koji okrepljuje organizam i daje mu snagu.Vlakna sadržana u integralnom kruhu pridonose aktiviranju probavnog sustava čija je funkcija također često poremećena zbog loše cirkulacije krvi koja je ujedno i veoma čest krivac za pojavu glavobolje.

Kamilica pak djeluje smirujuće te sužava krvne žile koje se šire uslijed glavobolje.

Ako pijete lijekove za navedene bolesti, nastavite ih piti. Ove upute nisu lijek, nego pomoć koja nekome može olakšati tegobe, dok nekome ne mora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI