BRINETE LI O ZDRAVLJU SVOJI ZUBI: Ako ste primijetili neke od navedenih simptoma, odmah dogovorite termin kod zubara

Zubi, građeni od tvrdog i mekog tkiva, zasigurno su jedan najvažniji dio našeg tijela, stoga je održavanje oralne higijene iznimno bitno.

Na zdravlje zuba utječu vanjski podražaji, prehrana, higijena i genetika, a često u odrasloj
dobi zaboravima pratiti njihovo stanje, pa čak i posjetiti stomatologa.

Česta bolest koja zahvaća veliki broj ljudi je tzv. „mrtvi zub“, a nastaje oštećenjem, lošom higijenom, rijetkim posjetom zubara i sl., a koji su simptomi i kako liječiti mrtvi zub pročitajte u nastavku!


„Mrtvu zub“ prvenstveno uzrokuje loša briga o našoj usnoj šupljini, a radi se o nedovoljnoj svježoj zalihi krvi koja do njega dolazi, a nakupljene bakterije u njegovoj suštini uzrokuju propadanje živca.

Simptomi propadanja zuba jesu promjena njegove boje koja može biti iznimno žute, smeđe ili crne i drugačije izgleda od svih drugih zubi. Uz boju, simptomi su loš zadah, upale zubnog mesa, loš okusu zubima i bol, no ona varira od osobe do osobe.Ne liječi li se propadanje zuba na vrijeme, može zahvatiti i druge zube i uzrokovati puno veće probleme. Pod liječenje spada „vađenje korijena“, tj. čišćenje korijenskog kanala koji su zahvatile bakterije i koji je počeo truliti. Tim se postupom zadržava zub. Ukoliko to ne pomogne, alternativa je vađenje zuba, stoga vodite računa o higijeni vaših zubi i posjećujte vašeg stomatologa na vrijeme.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI