Budite se umorni i pospani? Ovo su dvije najgore poze za spavanje! Izbjegavajte ih

Ako se čak i nakon sedam ili osam sati sna osjećate umorno i pospano te vas boli glava i mišići, vrijeme je za promjene.

Spavanje na trbuhu

U ovoj pozi vrlo je teško zadržati prirodni i opušteni položaj kralježnice. Također, tako stvarate pojačani pritisak na prepone i ostale mišiće trbuha, nogu i ruku što nadražuje živčani sustav i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima.

Slično je i s položajem glave koja je postavljena maksimalno u stranu, čime su tetive zategnute, živci pritisnuti, što može dovesti do bolova u vratu i neočekivane glavobolje.

Položaj fetusaIako u tom položaju mnogi uživaju, izbjegavajte ga. Kralježnica je savijena u obliku slova “C” što nikako nije prirodno.

Osim toga, u tom položaju pate i vaša koljena koja, ako su dugo savijena u istom položaju pogoršavaju cirkulaciju i izazivaju bolove u zglobovima.

Nadalje, ta poza spavanja pritišće dijafragmu i time otežava disanje. Pritisak na grudi može izazvati tup bol, a on na licu potiče stvaranje prijevremenih bora. Ova poza jedino je dobra i korisna za trudnice, jer im smanjuje pritisak na stomak i olakšava disanje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI