BUDITE ZDRAVI I ZIMI! Ove tri namirnice jačaju vaš imunitet cijele godine

Nagla promjena vremena pogodna je za razvijanje virusa prehlade pa je bitno da na vrijeme ojačamo imunitet, kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije.

Kurkuma

Biljka kurkuma potječe iz Indonezije i južne Indije, a kroz povijest se rabila kao začin, tekstilna boja, ali i sredstvo za iscjeljenje. Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima, pa prema tome ima blagotvorne učinke na stanje organizma. Ona je bogat izvor fitonutrijenta kurkumina, koji ima protuupalna svojstva, koja čuvaju organizam od upalnih procesa nastalih usljed pada imuniteta.


Napravite svoj napitak za jačanje imuniteta, tako što ćete naribati komadić đumbira, dodati žličicu kurkume i iscijediti jedan limun. Sve to prelijte sa 4 čaše vode, dobro izmiješajte i ostavite u hladnjaku. Dvije čaše dnevno učinit će čuda za vaš imunitet.

Aloe VeraOsim snažnog regenerativnog učinka na kožu, Aloe Vera ima jak učinak na ravnotežu u našem organizmu. Bogata je C i E vitaminom te može spriječiti da organizam dođe do stanja dehidracije. Osim gela od aloe za njegu kože, možete je uzimati i kao sok.

Med

Prirodni med je pun antioksidansa, enzima i minerala, uključujući cink, željezo, kalij, kalcij, magnezij i selen. Također, sadrži i vitamin B6 i tiamin. Uklanja slobodne radikale iz organizma, te time poboljšava imunitet. U kombinaciji s kurkumom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI