“Četiri lopova” su jači od gripe

U Maceratu br 1. smo iskoristili sinergiju hladno prešanog ulja crnog kima (Nigella sativa) i ljekovitih biljaka bosiljka (Ocinum basilicum), komorača (Foeniculum vulgare), koprive (Urtica dioica), đumbira (Zingiber officinalis) i aronije (Aronia melanocarpa). Suha droga navedenih biljaka predstavlja 20% volumnog udjela ovog macerata. Namijenili smo ga jačanju organizma-imunomodulatorno djelovanje. Ulje crnog kima ekstrahira i na najbolji način objedinjuje djelovanje ovih biljaka. Uzimanjem dvije čajne žličice ovog macerata dobivate sve najbolja iz ovog pomno izabranog bilja. Ako ste umorni i ako vam je oslabljen imunitet i razina energije preporučamo vam ga

Prema legendi u vrijeme strašne kuge u Francuskoj, četiri lopova su pljačkala grobove nesretnika umrlih od ove strašne bolesti. Na taj način su se izložili ne samo opasnosti od zakona, već i mnogo pogubnijoj izloženosti zarazi. Od kuge su ih spasile četiri biljke, a od zakona milost u zamjenu za tajnu njihova preživljavanja. Otuda naziv Matičnjakovog meda „Četiri lopova“, poznatog kao med za jačanje imuniteta.

U sastavu pripravka „Četiri lopova“ primjetit ćete četiri “biljna antibiotika” (kadulja, matičnjak, majčina dušica i ružmarin), i to su četiri lopova koji su „ulovljeni“. Peti lopov, koji je i vođa skupine nikada nije uhvaćen, ali legenda kaže da je bio Arapin i da mu je glavno oružje protiv bolesti bio crni kim. U sastavu pripravka „Četiri lopova“ sve biljke imaju baktericidno djelovanje, međutim tri biljke imaju i antivirusno djelovanje. Kadulja čisti krv i pospješuje izlučivanje sluzi iz dišnih organa, ima protuupalno djelovanje te je izvrsna pomoć u liječenju reumatizma i gihta. Majčina dušica je prirodni antiseptik, stimulira psihičke i fizičke funkcije, te obiluje željezom i kalcijem. Majčina dušica je i blagotvorna pomoć kod neuroza, depresije, anemije, nesanice. Matičnjak ili melisa „jača i krijepi dušu i tijelo“ tvrdi narodna medicina. Paracelzus je ovu biljku cijenio kao jednu od najboljih i smatrao je da u potpunosti obnavlja organizam, a prije nekoliko godina i znanstveno je potvrđeno da djeluje antivirusno. Ružmarin poboljšava funkciju jetre i žuči, omogućava bolju koncentrciju i pamćenje, djeluje povoljno na krvotok, smanjuje živčanu napetost i pomaže kod tjelesne iscrpljenosti.

ginger

Ako sada govorimo o jeseni, zimi, gripi i prehladama, odgovor je crni kim u medu „Četiri lopova“. Negdje je već zapisano da je crni kim svelijek i da je med sam po sebi izuzetno zdrav, zajedno sa ostale četiri ljekovite biljke možemo postići idealno funkcioniranje organizma u vlažnom i hladnom periodu. Crni kim osim što ima za zdravlje vrlo povoljan sastav nezasićenih masnih kiselina, također sadrži i biološki aktivan spoj timokinon i njegove derivate za koje su znanstvenim studijama potvrđeni brojni farmakološki učinci, koji svojim zajedničkim djelovanjem postižu izraziti anti oksidativni, protuupalni i imunomodulatorni učinak. Dok prava zima još nije počela, najbolji je trenutak za postepeno jačanje imuniteta kako bi se na vrijeme započelo sa prevencijom nadolazećih simptoma gripe i prehlade. Korištenjem sjemenki crnog kima u medu čisti dišne puteve, sprječava nakupljanje sluzi, omogućava bolje i dublje disanje i povećava aktivnost obrambenog sustava. Bit je postići u vrijeme najljuće zime najviše razine T-limfocita i NK- stanica u organizmu.Te su stanice nosioci imunog sustava i prva crta obrane od virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija. Sa crnim kimom će Vas ove zime gripa zaobići ili pak samo okrznuti.

Ovisno o potrebi pripravak „Četiri lopova“ je najbolje kombinirati sa hladno prešanim uljem crnog kima ili Cameline sative (podlanak, bolji lan) koji daju izraziti protuupalni učinak. Ukoliko se kombinira sa uljem „Pet tibetanaca“ preveniraju se najteže bolesti. Ipak ako govorimo o gripi, tu će nam trebati sama esencija sjemenke crnog kima, a to je njegovo hladno prešano ulje.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI