Donosimo razloge zašto i kako jesti sirovi češnjak

Dio populacija smatra češnjak ukusnom namjernicom te ne treba posebno izdvajati njegove blagodati. Drugi dio ljudi smatra kako ne mogu podnijeti nesnosan miris češnjaka.

Prema jednom djeluje stručnjaka, ova namirnica naime snižava kolesterol u krvi dok se drugi dio ne slaže.

Tijekom proteklih godina i desetljeća provedena su različita istraživanja, a znanstvenici se još uvijek ne mogu dogoriti je li zaistan djelotvoran, ali se smatra kako ne može štetiti ukoliko nekoliko češnjeva uključite u svoju prehranu.


Također, češnjak je odličan za održavanja zdrave razine krvnog tlaka te olakšava simptome prehlade.

‘Dobri’ spojevi u češnjaku razbijaju se na temperaturi od 60 stupnjeva te se preporuča dodavanje na kraju pripreme jela. Nije bitno radi li se o toplom ili hladnom obroku potrebno je nadodati narezani češnjak.



Češnjak također možete samljeti i dodati u salatu ili ga pak usitniji te kombinirati ga u tostu s avokadom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI