DOŠLO JE VRIJEME ZA…: Balans uma, tijela i duše

Foto: Nikola Zoko

Nakon pandemije koronavirusa koja nas je sve iscrpila došlo je vrijeme za revitalizaciju “duše i tijela”. Kako bismo povratili energiju, osim zdrave prehrane, važno je koristiti i prirodne balzame, ulja i ostale proizvode koji će pomoći i koži da se regenerira.

Vjerovali ili ne, nesanice izazvana stresom u protekle dvije godine muči milijune ljudi. U 2020 godini, Insomnia je bila guglana više nego ikada prije diljem svijeta, a #Selfcare je pretekao #skincare kao najčešće korišteni hashtag ljepote. S početkom globalnih promjena, popularni beauty brend The Body Shop 2020. godine je naručio istraživanje nazvano Global Self Love Index koje je otkrilo da su osjećaji depresije i tjeskobe u porastu. Više od polovine ispitanika odgovorilo je kako su se nedavno osjećali depresivno, a šest od deset kaže da su se osjećali tjeskobno. Žene su također češće nego muškarci prijavljivale osjećaj nervoze, tjeskobe i depresije.

Kako bi što lakše podnijeli svakodnevicu brojni ljudi teže wellness užitcima koji im pomažu da se opuste i nose s pritiscima života, kao i da im daju poticaj za dan koji je pred njima. Osluškujući potrebe suvremenih ljudi, zagrebački The Body Shop za početak proljeća 2022. godine kreirao je Wellness liniju kojoj je osnovni cilj pomaganje ljudima da se opuste, resetiraju i napune energijom kako bi bili spremni preuzeti svijet.

Foto: Nikola Zoko

Nova linija Wellness dolazi iz prirode a u fokusu su tri podjednako važne rutine: spavanje, jačanje tijela i pravilno disanje! U kreiranju sve tri linije baza je moć eteričnih ulja kako bi se uspostavila ravnoteža između uma, tijela i duše. Sve tri linije Wellness kolekcije su bogate različitim teksturama proizvoda koji su svi do jednog pakirani u ekološki prihvatljivu ambalažu. Čak 98 posto težine svih wellness pakiranja može se reciklirati, a 97 posto je izrađeno od stakla ili aluminija.

Foto: Nikola Zoko

U mirisnoj oazi, The Body Shop trgovini menadžerica Mihaela Šebek predstavila je sve tri beauty linije pozivajući okupljene na interaktivnu promociju. Tri različite linije proizvoda privukle su posebnu pažnju i tri uspješne žene – pjevačicu Alku Vuicu koja se posebno oduševila linijom BOOST, TV voditeljicu Barbaru Kolar koja je odabrala liniju SLEEP i blogericu Alis Marić koja je otkrila da je više od 40 godina vjerna ovom beauty brendu! U ovoj kolekciji se potpuno oduševila linijom BREATHE!Lavanda i vetiver osnovni su sastojci SLEEP linije s primarnim učinkom opuštanja napetosti tijela. Kad je tijelo opušteno, zaspat ćete brzo,a san će biti kvalitetan.

Foto: Nikola Zoko

Ova mješavina oslobađa aromatični drveni miris, zaokružen kremastom notom vanilije. Lavanda je održiva na visoravni Haute-Provence u Francuskoj od strane lokalnog proizvođača 4. generacije. Ne koriste se gnojiva niti navodnjavanje. Nijedna druga biljka ne raste između redova lavande, kako bi se osigurao bogat, autentičan miris. Vetiver se etički proizvodi na Madagaskaru gdje je naš proizvođač ponovno uveo uzgoj vetivera, pružajući lokalnim zajednicama novi izvor prihoda.

Mandarina i Bergamot nalaze se u liniji BOOST koji u kombinaciji pomažu poboljšanju raspoloženja i razine energije.

Foto: Nikola Zoko

Eukaliptus i ružmarin dominiraju linijom BREATHE koja oslobađa svjež miris kamfora za snažan osnažujući osjećaj. Poznat po svojim osvježavajućim svojstvima, miris eukaliptusa moćan je sastojak koji pomaže da se razbistri um.

Eukaliptus koji se koristi u ovoj liniji dobiva se iz stotina pojedinačnih plantaža u kineskoj provinciji Yunnan, pružajući redovite prihode i tehnike uzgoja malim proizvođačima ulja. Ružmarin se dobiva od 2. generacije lokalnog proizvođača posvećenog uzgoju aromatika u Španjolskoj, nagrađenog certifikatom Europske ekološke poljoprivrede.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI