Farmaceutska industrija mrzi ove namirnice! Evo kako ćete sami ukloniti teške metale iz tijela

Stocksy

Teški metali danas su svuda. Kontaminiraju zrak, pitku vodu, hranu i proizvode za osobnu njegu. Srećom, jedenje puno hrane za detoksikaciju pomoći će tijelu da se očisti od toksičnih kemikalija.

Započnite s biljkom koja se zove korijandar (sjetveni korijandar). Popularna biljka pomaže ukloniti živu i druge toksine koji utječu na živčani sustav. Odlično se slaže sa salatama, preljevima za salatu i pićima za detoksikaciju.

Borovnice čine zdrave sastojke za smoothie. One su dobar dodatak kokosovom jogurtu s bademima.

Borovnice su bogate su antioksidansima, a divlje borovnice imaju veću koncentraciju istih. Antioksidanti ne samo da pomažu u izbacivanju teških metala, već i popravljaju štetu nastalu oksidativnim stresom.

Limun podržava detoksikacijske napore tijela i pojačava hidrataciju. Dobro hidrirano tijelo je učinkovito u izbacivanju toksina.

Iscijedite limun i dodajte svježe prešani sok u čašu vode. Kao bogat izvor vitamina C, limunov sok pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa uzrokovanog teškim metalima. Uz to, vitamin C pomaže tijelu kod uklanjanja olova.

Dodajte svježe iscijeđeni sok od limuna u čašu tople vode. Ako ga pijete na prazan želudac ujutro, to će poboljšati probavu i eliminaciju štetnih tvari, koji doprinose učinkovitom detoksu.

Ove namirnice za detoksifikaciju ispiru teške metale iz tijela

Spirulina je superhrana proizvedena od jestivih plavo-zelenih algi. Pomaže u kontroli razine upale i podržava prirodnu detoksikaciju teških metala u tijelu.

Također štiti mozak od oksidativnog stresa. Žličicu spiruline u prahu pospite preko smoothieja, svježe prešanih voćnih sokova ili guacamola.

Druga superhrana na bazi algi je chlorella (klorela). Ova hrana bogata svime i svačime se radi iz vodenih zelenih algi. Dijeli istu aktivnost u borbi protiv neurotoksina kao i korijandar, a također pomaže tijelu da se detoksificira od žive.

Također može pružiti zaštitu od raznih ostalih teških metala. Istraživanje na miševima iz 2003., koje su proveli istraživači sveučilišta Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP), pokazalo je da klorela štiti od izloženosti olovu, dok je drugačiji eksperiment pokazao da ova superhrana smanjuje razinu apsorpcije kadmija u tijelu.

Jedna od mnogih zdravstvenih prednosti češnjaka jest povećavanje sinteze glutationa. Ovaj prirodni antioksidans je ujedno i najsnažniji koji je dostupan tijelu, a igra ključnu ulogu u procesu detoksikacije tijela od teških metala.

Cikla uklanja detoksikaciju na kružni način. Ona održava pravilno funkcioniranje jetre, koja podnosi većinu zadataka detoksifikacije u tijelu.

Sok od cikle povećava razinu enzima koji doprinose detoksikaciji. Također pojačava glutation, ranije spomenuti i najučinkovitiji prirodni antioksidans u tijelu.

Druga hrana na bazi biljaka koja voli jetru su artičoke. Listovi i korijenje sadrže prirodne spojeve koji štite jetrene stanice od ozljeda. Također potiču regeneraciju jetre.

Kao i cikla, artičoke podržavaju detoksikaciju poboljšavajući zdravlje i učinkovitost jetre, koja uklanja toksine iz krvi i tijela. Pečena artičoka može biti ukusan zalogaj i prilog za Paleo prehranu.

Kurkuma začin sadrži bioaktivni spoj nazvan kurkumin. Između ostalih blagotvornih učinaka, on štiti tijelo od žive.

Kurkumin pomaže smanjiti štetne učinke žive na bubrege i jetru. Poput artičoke i cikle, potiče dodatnu proizvodnju glutationa.

Jedite kurkumu s crnim paprom. Potonji čini tijelo kurkumin mnogo pristupačnijim za tijelo.

Na kraju, tu je i đumbir. Njegova protuupalna svojstva pogodna su za borbu protiv oksidativnog stresa uzrokovanog visokom razinom teških metala.

Umutite zdrav sok s jabukom, đumbirom i limunom. Ili dodajte malo svježeg đumbira u deserte, juhe i gulaše; piše NSP.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI