IMATE PROBLEMA S REGULACIJOM ŠEĆERA? Probajte stari mongolski čaj od korijandra

Gušterača proizvodi inzulin, hormon koji regulira razinu šećera u krvi

Šećerna bolest ili dijabetes je kronična bolest u kojoj su razine glukoze (šećera) u krvi povišene i većinu hrane koju jedemo pretvara se u glukozu koju naš organizam koristi za energiju.

Gušterača proizvodi inzulin, hormon koji regulira razinu šećera u krvi i to tako da omogućava ulazak šećera u stanice gdje se pretvara u energiju za tijelo. Osim toga, višak šećera pohranjuje se pomoću inzulina u mišiće i jetru, ali ukoliko nema inzulina ili ga je nedovoljno, šećer ne može ući u stanice, ostaje u krvi i dolazi do povišene razine šećera u krvi i razvoja bolesti.


Razlikuju se dva osnovna tipa šećerne bolesti: tip 1 kada gušterača ne proizvodi inzulin i tip 2 kada je učinak proizvedenog inzulina smanjen.

Možete si pomoći: Da biste regulirali razinu šećera u krvi, napravite ovaj stari mongolski recept.PRIPREMA 

Deset grama sitno nasjeckanog korijandra prelijte vodom u količini od 200 grama. Ostavite da čaj odstoji poklopljen 3 minutai potom procijedite čaj i podijelite dobivenu količinu na 3 dijela. Popijte ga tijekom dana u tri navrata, između obroka i ovu terapiju trebate koristiti dva do tri mjeseca.

Kod kroničnih bolesnika, ovaj recept znatno snižava razinu šećera u krvi, a kod početnog dijabetesa može čak dovesti i do izlječenja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI