Isprobajte neobičan, ali učinkovit, recept protiv hemoroida: Potreban vam je samo jedan sastojak!

Hemoroidi su otečene, ali normalno prisutne krvne žile u i oko anusa (čmar) i donjeg dijela rektuma (zadnje crijevo), koje su proširene pod pritiskom, slično kao i proširene vene na nogama. Najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje kod crijevne peristaltike (pokreta crijeva). Uglavnom nisu opasni niti ugrožavaju ljudski život, a simptomi nestaju unutar nekoliko dana.

Svrbež, unutarnji osjećaj pritiska, bolne otekline, na dodir opipljivi čvorovi i posljedično krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida. Kod učestalih problema s hemoroidima potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, učinkovito pomaže promjena stila života.

Prehrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, cjelovite žitarice i suho te svježe voće i povrće, a izbjegavajte previše ljutu i začinjenu hranu.

Donosimo vam ruski narodni recept za ublažavanje tegoba uzrokovanih hemoroidima.

Uzmite jedan sirovi oguljeni krumpir koji nije zelen niti je proklijao. Izrežite ga na tanke štapiće i to tako što ćete krumpir prvo nasjeckati na kolute pa od jednog koluta otkinite komad s lijeve i s desne strane, pa ono što ostane u sredini treba izgledati kao štapić.Štapiće stavite u zamrzivač.

Prva četiri dana po jedan zaleđeni štapić stavite u anus na 30 sekundi.

Sljedeća četiri dana držite štapić svakog dana po pola minuta duže.

Nakon tjedan dana vaše bi se tegobe mogle ublažiti.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI