Jabučni ocat je sve što vam treba ako želite izgubiti suvišne kilograme

LibreShot

Moćna tekućina koja topi salo i ubrzava metabolizam

Ako želite izgubiti suvišne kilograme i popravite svoje zdravlje, ne bi bilo loše da pri ruci imate jabučni ocat. Jedno istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu “Journal of Functional Foods” pokazalo je da ispijanje male količine jabučnog octa prije obroka može smanjiti razinu šećera u krvi.

Ispitanici koji su prije jela pili žlicu jabučnog octa rastvorena u 220 ml vode imali su u krvi nižu razinu glukoze u usporedbi s osobama koje nisu konzumirale taj napitak.

Octena (ili acetilna) kiselina, koja je glavni sastojak jabučnog octa, može utjecati na način na koji tijelo razlaže škrob. I upravo to svojstvo acetilne kiseline čini jabučni ocat odličnom dijetalnom namirnicom. Ne morate se ograničiti samo na jabučni ocat jer i druge vrste octa sadrže acetilnu kiselinu. Važno je da izaberete ocat na čijoj deklaraciji piše da ima 5 posto kiseline.

Ne pretjerujte s količinom: Uzimanjem previše octa može si oštetiti grlo. Sigurna je doza žlica octa razmućena u 220 ml vode. Umjesto te mješavine, možete jednostavno ocat dodati salati i tako uživati u zdravstvenim blagodatima te namirnice.

Ne očekujte čuda. Iako utječe na razlaganje škroba, jabučni ocat nije magičan napitak koji će neutralizirati sve masne naslage. Nemojte misliti da ćete moći uživati u visokokaloričnoj hrani u neograničenim količinama bez posljedica. Uz jabučni ocat nećete gubiti tri kilograma tjedno. Prvi se rezultati mogu primijetiti i nakon tri-četiri mjeseca.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI