Je li ovo ‘najzdraviji napitak svih vremena’!? Uza sve ostale dobrobiti pomaže i kod mršavljenja!

Stručnjaci sa Sveučilišta u Tajvanu proveli su pokus. Okupili su žene različitih starosnih dobi, mase i podrijetla te su im, tijekom mjesec dana, dali po jednu čašu (oko 250 ml) soka rajčice svakog dana.

Najbrža i najvidljivija promjena bila je značajan gubitak kilograma. Stručnjaci su naglasili da nije riječ o izbačenoj tekućini, nego baš o masnim naslagama.

“Testirane žene nisu mijenjale svoje navike u prehrani ili vježbanju, a već nakon nekoliko dana rezultati su se itekako vidjeli”, objavili su znanstvenici i dodali: “Zamijećena je značajno niža razina kolesterola, dok je povećan likopen – antioksidans iz rajčice koji ima pregršt dobrobiti za zdravlje”.

Jedna čaša soka rajčice dnevno jača imunitet, štiti od srčanih bolesti, smanjuje rizik od razvoja raka, pomaže kod probavnih tegoba, stimulira izbacivanje tekućine, čuva zdravlje i sprječava bolesti mjehura, gušterače, jetre i pluća. Odličan je za kožu i blistav ten, značajno smanjuje kašalj, sprječava anemiju, ublažava reumatske simptome i popravlja krvnu sliku.

Odličan je prirodni lijek i za grčeve u mišićima jer je prava riznica magnezija – sadrži ga čak 11 mg na 100 grama.Također, rajčica sadrži i kalij, kalcij, biljne proteine, kao i ugljikohidrate te neophodan vitamin C.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI