Jedna je namirnica dovoljna da vam pomogne kod šest različitih vrsta oboljenja! Uvrstite ju u prehranu

Đumbir je najpoznatiji kao začin u mnogim kulturama i zemljama. Osim toga, ima i ljekovitu svrhu jer pozitivno utječe na zdravlje.

Pomaže u prevenciji raka

Đumbir može pomoći u prevenciji raka zbog organskih spojeva kao što je gingerol. On posjeduje protuupalna svojstva i smanjuje rizik od raka debelog crijeva. Osim toga, može pomoći u sprječavanju raka jajnika kod žena.

Za zdravije srce

Može smanjiti rizik od zgrušavanja krvi, smanjiti kolesterol i pomoći pri održavanju zdrave razine šećera u krvi.Smanjuje bolove u mišićima i ublažava menstrualne grčeve

Nakon vježbanja đumbir će vam pomoći da smanjite bolove u mišićima i menstrualne grčeve. Pretpostavlja se da su razlog tome protuupalni sastojci koje đumbir ima u sebi.

Spas od mučnine

Istraživanja su pokazala da đumbir pomaže kod ublažavanja mučnina povezanih s trudnoćom, virozom i posljedicama kemoterapije.

Odličan kod gripe i prehlade

Čaj od đumbira potiče znojenje za vrijeme prehlade i gripe, što dovodi do zagijavanja tijela iznutra. Osim toga, u hladnim danima dobro će vam doći vrući čaj od đumbira.

Povećava seksualnu aktivnost

Poznat je i kao afrodizijak koji povećava želju za seksom i poboljšava seksualnu aktivnost. Miris đumbira utječe na privlačnost i uspostavljanje seksualne napetosti.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI