Jednostavna petominutna samomasaža prstiju čini čudo! Opušta cijelo tijelo, uklanja glavobolju i čisti dišne putove

Petominutna samomasaža prstiju može opustiti cijelo tijelo, ukloniti glavobolju i pročistiti dišne puteve. Veoma je praktična i možete je raditi u brojnim situacijama.

Masažom prstiju opustit ćete napete mišiće, bit ćete osvježeni i bolje volje. Donosimo četiri vježbe kojima u minimalnom vremenu možete postići maksimalan učinak.

vježba 1


Uhvatite mali prst palcem i kažiprstom. Lagano ga protresite. Zatim, dok vam je to ugodno, vrtite mali prst u smjeru kazaljke na satu. Nakon desetak sekundi promijenite smjer. Potom istu vježbu ponovite i s ostalim prstima na ruci.

vježba 2Akupunkturisti smatraju da se pritiskanjem korijena svakog prsta može izazvati povećanje životne energije. Tako se, primjerice, na dnu palca nalazi refleksna zona povezana s plućima pa djelovanjem na nju čistite dišne putove i nosne šupljine.

vježba 3

Stisnite šaku, tako da unutra ostane prazan prostor pa unutra stavite palac druge ruke. Skupite šaku, čvrsto zahvatite palac i lagano ga vucite, kao da ga pokušavate rastegnuti. Zatim to isto učinite i s drugim prstima

vježba 4

Tresite šake dok ne osjetite ugodnu toplinu i opuštenost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI