JEDNOSTAVNIM PRIPRAVKOM MOŽETE SPRIJEČITI GUBITAK KOSE: Biljku sladić koristili su i stari Rimljani

Foto: Pixabay

Sladić, zeljasta biljka iz porodice mahunarki, sastoji se od ljekovitih supstanci koje pomažu u borbi protiv kašlja, bolesti dišnih organa i probavnih tegoba, no manje je poznato da se od njega može napraviti kvalitetan prirodni preparat protiv ispadanja kose.

Biljka u sebi sadrži sastojak koji sprječava pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron (DHT) koji uzrokuje ispadanje kose kod muškaraca. Od sastojka možete napraviti šampon za sprječavanje ispadanja kose.

Šampon se priprema tako da naribate korijen biljke i zapravo ga dodate u bilo koji vaš šampon za svakodnevnu njegu kose.


Napraviti i možete pastu od dvije žličice mljevenog korijena sladića, četiri žlice mlijeka i prstohvat začina šafrana. Pastu je potrebno mazati na kritična mjesta navečer prije spavanja, a vaša bi kosa trebala početi rasti nakon nekoliko tjedana.

Pasta je vrlo učinkovita u početnim stadijima ćelavosti, ubrzanog gubitka kose pa čak i pojave peruti.Stari Kinezi su vjerovali da slabić pomlađuje, produžuje život i daje snagu, stari Indijci su ga koristili kao afrodizijak, arapski liječnici kao laksativ i za liječenje bolesti želuca, bubrega i mokraćnog mjehura, Grci kao sredstvo za zaslađivanje, stari Rimljani protiv kašlja, a rimski legionari ‘za živce’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI