Jeste li znali da tamna čokolada donosi dosta promjena? Evo koje sve pozitivne učinke može donijeti

Tamna čokolada dosta ima bogatu kombinaciju korisnih anitoksidanata te je jedno istraživanje BMC Chemistri pokazalo kako su antioksidativne sposobnosti tamne čokolade moćnije od bilo kojeg testiranog voća.

Štiti kožu

“Flavanoli u čokoladi također mogu pomoći u sprečavanju oštećenja kože od sunca. Ovi spojevi poboljšavaju protok krvi, debljinu kože i hidrataciju”, rekla je Sabrina Russo.

Krvni tlak

“U odnosu na težinu čokolada ima najviše polifenola od svih ostalih namirnica poznatih i kao antioksidativna jedinjenja. Što se tiče izbora čokolade, što je veći postotak kakaa, to je veći sadržaj antioksidanata u samoj čokoladi. Tamna čokolada obično sadrži više nivoe od ostalih vrsta, što je čini izborom bogatim antioksidantima”, govori stručnjakinja Jackyn London.


Utječe i na mozak

Flavonoidi ne samo da štite vašu kožu, srce i snižavaju krvni tlak, nego pomažu i vašem mozgu.

“Flavonoidi prisutni u tamnoj čokoladi poboljšavaju kognitivne funkcije povećavajući cerebralni protok krvi. Tamna čokolada može koristiti pamćenju i spoznaji kod zdravih odraslih osoba”, objašnjava dr. Rashmi Byakodi iz Best for Nutrition.Facebook Comments

Loading...
DIJELI