KAKO SAGORIJETI KALORIJE? Isprobajte napitak od grejpa i meda

Pixabay

Ljeto je već uzelo maha, a vi još uvijek niste spremni za plažu? Muči vas nekoliko kilograma viška i ne znate kako ih se riješiti? Donosimo recept za izradu napitka koji će vam pomoći u brzom sagorijevanju kalorija.

Kombinacija grejpfruta i meda jedan je od najslađih i najukusnijih pripravaka za održavanje ljepote i zdravlja, piše portal Dnevno.

Osim vitamina C, grejpfrut sadrži i vitamine A, B, D, E, kalcij, magnezij, cink, bakar, željezo i fosfor. Grejpfrut ima i antibakterijska svojstva, a također sadrži i antioksidante.

Sastojci:

1 grejpfrut1 žlica meda

Priprema:

Isjeckani grejpfrut stavite u blender s medom. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Dobiveni napitak smanjit će razinu šećera u krvi. Ako konzumirate grejpfrut svakodnevno mogli biste smanjiti razinu lošeg kolesterola 15 posto, a kada je riječ o trigliceridima i do 27 posto. Ovaj napitak bogat je i licipenima te je veliki borac protiv toksina i štetnih tvari u organizmu.

Samo nekoliko gutljaja napitka od grejpfruta i meda nakon obroka može sagorjeti brojne kalorije koje ste unijeli kroz taj obrok.

Međutim, grejpfrut može povećati učinak nekih tableta. Ako uzimate bilo kakve lijekove, trebalo bi da se konzultirate sa svojim liječnikom prije uzimanja ovog napitka. Također, trebalo bi da izbjegavajte grejpfrut i pića na bazi grejpfruta ako uzimate lijekove za snižavanje krvnog tlaka, antidepresive ili antibiotike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI