KAKO SE RIJEŠITI AKNA? Ovi prirodni preparati pomažu u tome

Pixabay

Akne su često stanje kože pri kojem se kožne pore začepe, pa uslijed toga dolazi do pojave bubuljica i upaljenih, inficiranih apscesa (nakupine gnoja).

Akne obično zahvaćaju osobe u razvoju zbog međusobnog djelovanja hormona, kožnog loja i bakterija koje žive na koži i u njoj te na dlakama. Za vrijeme puberteta žlijezde lojnice u koži postaju aktivnije i proizvode prekomjernu količinu loja. Često se osušeni loj, oljuštena koža i bakterije sakupljaju u kožnim porama stvarajući komedon (sujedica), koji priječi loju istjecanje iz dlačnih folikula kroz pore, piše portal Dnevno.

Ako je začepljenje nepotpuno, pojavljuje se otvoreni komedon; ako je potpuno, pojavljuje se zatvoreni komedon. U zatrpanim porama rastu bakterije i razgrađuju neke masti u loju, dodatno nadražujući kožu. Nadraženi otvoreni i zatvoreni komedoni stvaraju kožne promjene koje su općenito poznate kao bubuljice akni. Ako se infekcija i nadražaj bubuljica pojačaju, može nastati apsces.

Dermatolozi za lijepo lice uvijek preporučuju čaj.

Osim izvanjske uporabe različitih krema i maski jako je važno da očistite organizam i iznutra kako bi vaše lice bilo njegovano i čisto.Ako se borite s bubuljicama, dermatolozi ističu da je važno da pijete tri vrste čajeva:

Čaj od koprive

Jako je djelotvoran u borbi protiv bubuljica. Poželjno je da tijekom dana popijete četiri šalice tog čaja, tj. 1 l.

Zeleni čaj

Dvije šalice mlakog zelenog čaja dnevno dovest će vaše lice do perfekcije, ističu ljubitelji tog napitka. Poželjno je i da lice isperete svježe pripremljenim čajem, kako bi učinci bili vidljiviji što prije.

Čaj od maćuhica

Zagrijte litru vode do ključanja i stavite dvije žlice divlje maćuhice. Nakon 10 minuta posudu maknite s vatre i procijedite. Pola litre čaja popijte tijekom dana, a ostalo upotrijebite za ispiranje lica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI