Liječnici poslali upozorenje: Jaja jesu zdrava, ali morate paziti na jednu stvar

Screenshot

Poznato je kako su jaja zdrava, no kao i u svemu i s njima treba paziti i ne pretjerivati s količinom, jer vjerovali ili ne – i jaja vas mogu ubiti.

Upravo to dogodilo se Subhashu Yadu iz Indije kojeg su prijatelji izazvali da pojede golemu količinu jaja, a u slučaju da u tome uspije, obećali su mu 2000 indihskih rupija, što je oko 170 kuna.

Naime, Muškarac je tako pokušao pojesti 50 jaja za nagradu od 170 kuna, od kojih svako, valja upozoriti, sadrži 186 mg kolesterola samo u žumanjku.

Do 50 jaja morao je pojesti još svega osam, no nakon što je pojeo 42. jaje, muškarac je pao u nesvijesti. Prevezen je u bolnicu gdje je vrlo brzo, uz sav trud liječnika da ga spase, preminuo.

Stručnjaci vjeruju da je tolika količina jaja prouzročila ozbiljne poremećaje u probavnom sustavu što je pak dovelo do oslabljenog rada srca zbog velikog unosa žumanjka koji povećava kolesterol, a liječnici upozoravaju da bi i inače trebalo paziti na svakodnevni unos ove namirnice.“Studije koje smo proveli sugeriraju da bi se cijela jaja trebala zamijeniti bjelanjcima ili alternativnim izvorima proteina radi kardiovaskularnog zdravlja”, rekao je Yigu Zhang sa Zhejiang Sveučilišta u Kini. Kolesterol se može povećati kod pretjeranog unosa jaja, a u nekim slučajevima može dovesti do smrti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI