Majka koja ne želi cijepiti dijete uputila dramatično pismo Kujundžiću!

Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Znate li da roditelji koji ne cijepe djecu prolaze kroz tiraniju, diskriminaciju, uvrede i napade od strane lječnika koji bi nas trebali saslušati i zaštititi?"

U anonimnom pismu u Facebook grupi Stop obaveznom cijepljenju jedna se majka požalila na odnos liječnika prema roditeljima koji ne žele cijepiti svoju djecu. Prozvala je i ministra zdravstva za nerazumijevanje i nepravedan tretman te ga upitala zašto se šuti o nuspojavama.

Pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani ministre i svi u vašem kabinetu koji će nadam se ovo pročitati, želim vam postaviti nekoliko pitanja. Znate li da roditelji koji ne cijepe djecu prolaze kroz tiraniju, diskriminaciju, uvrede i napade od strane lječnika koji bi nas trebali saslušati i zaštititi? Znam da će odgovor biti – kako vas zaštititi kada se odbijate cijepiti! Možete li shvatiti da je majkama dijete iznad svega u životu, pa čak i iznad vlastitog života?

Kako onda dozvoliti osobama koje ne znaju (ili ne žele reći) osnovne informacije o cjepivu da cijepe dijete, kako da bez straha prepustimo djecu koja su rasla ispod naših srca devet mjeseci i koju nitko ne moze voljeti i željeti im bolje od nas, majki i očeva, da ih cijepite cjepivima koja su pod praćenjem, koja im mogu donijeti dobro ali isključivo ako budu te sreće i ne dobiju nuspojave koje ih mogu unakaziti do kraja života ili još gore (a dogadalo se i to) ako njihova srčeka ne prestanu iznenada kucati??

Kako utješite majke i očeve kojima zdrava djeca nakon cjepiva obole? Biste li vi vjerovali u slučajnost da je riječ o vašem djetetu? Kako da cijepimo djecu bez da smo dobili upute o cjepivu, a dobijemo ih za obične ćepice efedrina i slično? Zašto da vam vjerujemo da će sve biti u redu kada vi sami u to ne vjerujete, jer da itko u to vjeruje potpisao bi odgovornost u slučaju bilo kojih posljedica nakon primljenog cjepiva?Zašto da vam damo djecu s povjerenjem kada nas majke u rodilištima odmah nakon poroda, čim upitamo o mogućim nuspojavama, daju na javni linč poput ubojica i slično? Zasto da cijepimo djecu cjepivima o kojima nam ne želite ništa reći, već nas se upućuje da pročitamo na internetu, a kada to učinimo isti liječnici nas vrijeđaju da smo neuki internet roditelji!?

Zašto se šuti o nuspojavama? Dapače, zašto nam ih se u dispanzerima prezentira kao nešto što je normalno? Ne, uvaženi koji čitate, nije normalno da dijete spava tri dana nakon primljenog cjepiva, ni da plače satima ni da ima temperaturu 40 ni otok na mjestu uboda, ne to nije normalno. To su neželjene NUSPOJAVE KOJE SE MORAJU PRIJAVITI!!! Tako stoji u uputstvu proizvodača.

A što s roditeljima koji imaju prazne kolijevke nakon primljenog cjepiva?? Da li se itko od liječnika udostojio barem im pismo sućuti uručiti? Ma ne, nije. Od toga se peru ruke!! Eto, poštovani ministre, odgovara na ova pitanja, na pitanja života roditelja koji su spremni umrijeti za svoju djecu. I budite svjesni da sve kazne koje dajete samo nas još više uvjeravaju da smo u pravo.

Svaka uvreda koju nam uputite daje nam vjetar u leđa, jači smo i spremniji za svoju djecu stati pred sve oružje koje imate protiv nas. Mi smo roditelji koji neće odustati od svoje djece, mi od njih nećemo oprati ruke i reći, pa šta bude bit će. Ne, mi ćemo ići do kraja. Dok ne dobijemo informirani pristanak i ono što i želimo – a to je SLOBODA IZBORA.

Srdačan pozdav od roditelja koji vam više ne vjeruju, roditelja koji su odlučili podignuti glas i boriti se za jedino vrijedno – za SVOJU, A NE DRŽAVNU, DJECU!!!!! Jer su oni isključivo naša odgovornost”, piše majka u pismu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI