MASLINOVO ULJE NIJE UVIJEK ZDRAVO: U ovim situacijama trebate ga izbjegavati

Maslinovo ulje ima status jedne od najzdravijih namirnica na svijetu, međutim ono nije uvijek nužno zdrava opcija.

Donosimo popis situacija u kojima bi ga trebali izbjegavati.

Maslinovo ulje za lice


Mnoge žene koriste maslinovo ulje u kozmetičke svrhe, najviše kao masku za kosu, ulje za masažu ili njegu kože, ali ono nema jednaku blagotvornost kad je u pitanju tijelo i lice. Maslinovo ulje nikako nije dobro za lice i najbolje je izbjegavati ga. Budući da je maslinovo ulje gusto i zatvara pore, osobe koje su sklone aknama trebaju ga zaobilaziti.

Maslinovo ulje za prženjeMaslinovo ulje ima djelotvoran učinak na zdravlje srca, no ako ga držite na visokim temperaturama postaje štetno. S obzirom na to da ovo budi razne dileme kod ljudi, u svakom slučaju “bolje spriječiti, nego liječiti”. Struktura ulja se uništava sa zagrijavanjem, i to je u potpunosti ispitano. U tom slučaju, maslinovo ulje uvijek možete koristiti kao dodatak jelu.

Maslinovo ulje za roštilj

Postoji puno recepata u kojima se maslinovo ulje preporučuje za roštiljska jela. Iako u ovom slučaju nije štetno, nije ga potrebno koristiti u ove svrhe jer ono jednostavno izgori, meso i povrće za roštilj uopće ne trebate uljiti ako želite jesti zdravo. Sve što trebate učiniti je lagano nauljiti rešetke roštilja, a suhim začinima marinirati namirnice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI