MAST OD JAZAVCA, KAKO TO ČUDNO ZVUČI! Taj melem spravljaju lovci, a koristi se za ublažavanje raznih zdravstvenih tegoba

Pixabay

Nekada naši preci nisu imali suvremene lijekove za liječenje raznih zdravstvenih tegoba već su u prirodi pronalazili sve što im je trebalo kako bi ublažili oboljenja.

Od biljaka su proizvodili, a to se proteže i do današnjih dana, mnoge meleme, tinkture i čajeve. No, manje je poznato kako se neke životinjske masnoće mogu koristiti kao oblozi ili masti.

Jedna od takvih životinja čija masnoća pomaže u ublažavanju raznih tegoba je jazavac.

O ljekovitosti masti od jazavca, koji se koristi kao melem, najbolje svjedoče lovci koji jazavčevu mast i spravljaju. Oni objašnjavaju da se jazavac hrani korijenjem biljaka pa je zbog toga ova mast toliko ljekovita.

“Dugogodišnji sam lovac i tako sam počeo pripremati mast od jazavca, prvenstveno jer sam ja imamo bolove u koljenu i ta mast me je spasila. Od dobro uhranjenog jazavca može se dobiti oko jedne litre masti, a priprema se kao i mast od svinje. Jazavci se hrane korijenjem biljaka, među kojima ima i ljekovitih. Tijekom zimskog sna skladišti sve hranljive tvari upravo u svom salu i to je vjerojatno tajna zašto je ova mast ljekovita i može pomoći kod raznih oboljenja”, rekao je jedan od lovaca iz sela Jarmenovci kod Topole, prenosi  katera.news.Facebook Comments

Loading...
DIJELI