MOĆNA KOMBINACIJA DIVLJEG KESTENA I RAKIJE: Natečene noge i bolne vene postat će prošlost s ovim receptom

Jesen je pred vratima, a s njima, počinje i sezona kestena. Kesteni pripadaju skupini orašastih plodova, no od oraha, badema i lješnaka, razlikuju nižim udjelom masti i visokim udjelom škroba te jedini sadrže vitamin C. Iako ih ima stotine vrsta, kesteni se dijele na pitome i divlje. Pitomi su jestivi, divlji nisu, ali posjeduju ljekovita svojstva i njegovi se ekstrakti koriste za pripremu ljekovitih biljaka.

Nemojte misliti da je divlji kesten cijenjen samo u narodnim lijekovima, jer ga i suvremena medicina sve više priznaje i koristi kao sastojak u brojnim kozmetičkim proizvodima. Ako se želite uvjeriti u djelotvornost ovog čudesnog ploda, podijelit ćemo s vama recept za divlji kesten u rakiji. Možete imati tinkturu od divljeg kestena iz kućne radinosti.

Divlji kesten je poznat po svojoj sposobnosti da olakšava bolove u nogama i sve one simptome proširenih vena koji vas muče. Premda ima različite načine upotrebe, mi ćemo se ovdje zadržati samo na tome kako se koristi divlji kesten za vene i kapilare.

Divlji kesten u rakiji koristi se kao tretman i pokazalo se da pomaže kod grčeva u nogama uslijed loše cirkulacije i smanjene elastičnosti vena. Međutim, onima koji se bave medicinom i biljkama, dobro je poznato da ublažava i bolove u zglobovima izazvane reumom, napetost u mišićima i kroničnu natečenost nogu zbog zadržavanja vode u organizmu.

Tinktura od divljeg kestena bogata je aktivnim sastojcima koji jačaju zidove kapilara. To spriječava oticanje nogu, i ali i pucanje kapilara i pojavu onih “fleka” koje sliče na paukovu mrežu.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI