MUČI VAS GLAVOBOLJA? Evo čime možete ublažiti neugodnu bol

Pixabay

Vjerojatno ne postoji čovjek koji barem jednom nije imao glavobolju. No, ako su one učestalije tada predstavljaju problem za normalno funkcioniranje.

Glavobolja je najčešća neurološka bolest i jedan od najčešćih razloga posjeta ordinaciji obiteljskih liječnika. Prema epidemiološkim podacima 5 posto% populacije ima glavobolju barem jednom godišnje. Istraživanja također pokazuju da je najmanje 10 posto odraslih iskusilo neku vrstu ograničenja zbog jačine njihove glavobolje, a tri posto populacije svakodnevno živi s glavoboljom, objavio je portal Dnevno.

Tenzijska glavobolja je najčešća vrsta glavobolje, blagog do umjerenog intenziteta. Javlja se na cijeloj površini glave. Migrene su pulsirajuće glavobolje jakog intenziteta smještene u jednom području glave koje prate simptomi poput mučnine, osjetljivosti na svjetlost i buku.

Ako vas muče navedene tegobe, poslužite se ovim receptom za čaj od đumbira i limuna. On bi mogao ublažiti bolove, a pojavu novih napada ove bolesti učiniti rjeđim. Osim što može ublažiti pulsirajuću glavobolju, đumbir je učinkovit i u suzbijanju mučnine koja se obično javlja uz migrenu.

Priprema:Jednu žličicu suhog đumbira u prahu prelijte s 2,5 dl ključale vode. Ostavite da se malo ohladi, dodajte sok 1/2 limuna i pijte dok je čaj još mlak.

Primjena:

Čaj od đumbira i limuna pijte svega nekoliko dana (3 do 4 šalice dnevno), a korisno je piti ga i kada simptomi migrene nisu izraženi da bi se sljedeći napadaj odgodio što je moguće više.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI