Muku mučite s povišenim šećerom u krvi? Rješenje može biti u kiselim krastavcima!

Poznato je kako kiseli krastavci sadrže velike količine vode, proteina te vrlo malo masnoće i također su snažan antioksidans te probiotik.

Premda se tijekom procesa kiseljenja gubi vitamin C, kiseli krasatavci postaju bogatiji ostalim hranjivim sastojcima kao što su vitamini grupe B. Proces fermentacije prilikom kiseljenja potiče stvaranje dobrih bakterija i eliminiranje loših.

Jedna porcija kiselih krastavaca zadovoljava četvrtinu preporučenog dnevnog unosa povrća. Kiseli sok iz krastavaca utječe na smanjenje grčeva u mišićima kod muškaraca, pa je dovoljno popiti trećinu šalice.

Ta tekućina sadrži prirodne antioksidanse, naročito C i E, koji su dobri u borbi protiv slobodnih radikala, ali i za jačanje imuniteta.

Fermentirane namirnice, poput iselih krastavaca, pomažu u snižavanju šećera u krvi, a djeluju i kao probiotici.



Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI