NAJBOLJI ODABIR VOĆA ZA LJETNO OSVJEŽENJE: Lubenica je bogat izvor vitamina i minerala, ali i rješenje za ljetne vrućine

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lubenica ili kraljica voća, niskokalorična te bogata vitaminima i mineralima, ali izvrsno rješenje za osvježavanje u ljetnim vrućinama najomiljenije je voće čiji hranjivi sastojci doprinose našem zdravlju.

Hidratacija
Lubenica je puna pitke vode. Sadrži čak 92 posto vode čime nam daje osjećaj sitosti bez puno unesenih kalorija i pomaže tijelu da ostane hidratizirano.

Sastojci i biljni spojevi
Kraljica voća je bogat izvor vitamina C i A, B1, B5 i B6 te kalija i magnezija, a sadrži i aminokiselinu arginin koja pomaže u smanjenju tlaka i opuštanju krvnih žila te doprinosi manjoj osjetljivosti na hormon inzulin kod oboljelih od dijabetesa. Uz važan sastojak aminokiseline bogata je i antioksidansima poput likopena, betakarotena, luteina, zeaksantin i kriptoksantina, efikasnih u prevenciji raka dojke, prostate, debelog crijeva, pluća i gušterače.


Probava
Voda i količina vlakana koju lubenica sadrži pomažu održavanju zdrave probave.

Nutrijenti lubenice čiste organizam i izbacuju otrove, a zdrava je i za održavanje čiste kože jer pomaže obnavljanju njezinih stanica te služi i za obnovu suhe i ispucale kose.
i obnovu kose i suzbijanju peruti.Facebook Comments

Loading...
DIJELI