Namirnice pomoću kojih ćete očistiti bubrege

pixabay.com

Preporučuje se da tijekom detoksikacije bubrega pijete oko 2 litre vode dnevno, a možete konzumirati i biljne čajeve ili detoks vode.

Detoksikacija bubrega pomaže da izbacimo toksine iz cijelog tijela, ojačava imunitet, regulira tlak i čuva zdravlje mjehura.

Bubrezi su jako važni organi jer filtriraju tekućinu u tijelu i preko urina izbacuju štetne materije iz organizma.

Ovaj organ funkcionira tako što korisne materije vraća u organizam, dok štetne izbacuje. Bubrezi upravljaju cjelokupnim kretanjem tekućine u tijelu, ali i čiste krv od toksina.

U organizmu već postoji prirodni mehanizam čišćenja bubrega i on će funkcionirati ako pijete dovoljno tekućine. Međutim, i bubrezima je ponekad potrebna detoksikacija kako bi ih potakli da redovno izbacuju otrove iz tijela. Također, detoksikacijom bubrega jačamo imunitet, poboljšamo tlak i čuvamo zdravlje mjehura.

Preporučuje se da tijekom detoksikacije bubrega pijete oko 2 litre vode dnevno, a možete konzumirati i biljne čajeve ili detoks vode.

Neke namirnice su pravi prirodni lijek za detoksikaciju bubrega, pa se tako preporučuju: peršin, korijander, zeleni čaj, kopriva i biljka lucerna.

Od ovih biljaka možete napraviti čaj ili ih rabiti u svakodnevnoj prehrani, a stručnjaci ističu da su za eliminiranje toksina iz bubrega odlične bobice borovice (kleka) i brusnice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI