Ne možete zaspati i imate problema sa snom? Evo kako si možete pomoći esencijalnim uljima, ovisno o uzroku same nesanice

Nesanica je najuobičajeniji poremećaj spavanja  kod ljudi. Uključuje teškoće kod usnivanja, spavanja ili ponovnog usnivanja nakon ranog buđenja. Može biti privremena ili pak kronična što je naravno puno veći problem.

Gotovo svatko ima povremene besane noći, možda zbog stresa, žgaravice ili pijenja previše kofeina ili alkohola. Nesanica je nedostatak sna koji se može pojavljivati redovno ili ponavljati se, često bez nekoga očitog razloga.

Ako se borite s nesanicom, možda ćete posegnuti za proizvodima koji sadrže lavandu, no stručnjaci za wellness kažu da je osim lavande, korijen valerijane još moćniji kada vam treba pomoć da zaspite.


Kupka može umiriti naš um, ublažiti upalne procese i simptome prehlade, istovremeno umirujući nadraženu kožu.

Ako esencijalno ulje valerijane dodate u kupku, dodajte i neko cvjetno ulje, jer valerijana ima vrlo zemljani miris. Esencijalna se ulja apsorbiraju kroz kožu i ulaze u krvotok, tako da nas polako opuštaju.Ako ne spavate jer ste zabrinuti ili previše razmišljate, potražite esencijalna ulja kao što su kamilica, bergamot ili neroli.

Ako ste premoreni i osjećate se iscrpljeno, uporabite borovicu, a ako se osjećate emotivno iscrpljeno, pomoći će vam kombinacija ruže i lavande.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI