Omogućimo našem tijelu da samo pobijedi dijabetes!

Problem je, po dr. Pearsonu, u načinu na koji jedemo. Masna hrana i zasićene masnoće dovode do toga da su nam stanične opne, koje bi trebale apsorbirati glukozu, kronično prekrivene masnoćom. Zbog toga, a da bi se tijelo riješilo glukoze koja, na našu žalost, nije iskorištena, naša gušterača iz dana u dan luči sve više inzulina i na kraju i sama - strada

Dr. David Pearson u svojoj knjizi „Život bez dijabetesa“ navodi i ovo: „Iako neliječen ili nezaliječen, dijabetes može dovesti do otkazivanja funkcije bubrega, srčanih bolesti, visokog tlaka, srčanog i moždanog udara, amputacije, pa čak i tumorskih oboljenja“. Dijabetolog dr. Pearson dodaje da pravi uzrok dijabetesa nije nedostatak inzulina…

Čovjekov organizam, kaže dr. Pearson, vjerojatno je najsloženija pojava u svemiru i, možda, ga nikad u potpunosti nećemo uspjeti razumjeti. Prema tome, što god mi poduzimali da ga izliječimo, neće u potpunosti uspjeti, pa je i jedini način da pobijedimo dijabetes, da omogućimo našem organizmu, da uz našu pomoć – sam pobijedi dijabetes!

Naše tijelo izgrađeno je od bilijuna stanica i svaka od njih za svoj život treba određenu količinu energije. Stanice dobivaju energiju od šećera, primarno u obliku glukoze. Važno je znati da se u zdravu stanicu glukoza vrlo lako apsorbira kroz staničnu opnu i nije joj potreban inzulin da bi se to dogodilo, ali preduvjet za to je da nam krvotok bude čist od zasićenih masnoća i kolesterola.

Što kaže dr. Pearson?

S time se, pak, ne slažu konvencionalna medicina i farmacija, kaže dr. Pearson i izlaže, prema njemu, pravi uzrok dijabetesa za kojeg kako kaže „…oni ne žele da Vi znate…“ Prema njemu, baš te loše, zasićene masnoće, kolesterol i trigliceridi, koji su veoma ljepljivi, prekrivaju staničnu stijenku preko koje bi ona trebala apsorbirati glukozu. Tako stanica postaje sve slabija, ostaje bez energije, šećer u krvi raste, a vi se osjećate umorno i bezvoljno…

Tijelo sada reagira tako što naša gušerača počinje lučiti inzulin koji prihvaća višak glukoze i taloži ga u obliku masnog tkiva. Znači, inzulin tjera naše tijelo da stvara više masnih naslaga, te prema svemu tome i nije posebno “ljekovit”.

Problem je, po dr. Pearsonu, u načinu na koji jedemo. Masna hrana i zasićene masnoće dovode do toga da su nam stanične opne, koje bi trebale apsorbirati glukozu, kronično prekrivene masnoćom. Zbog toga, a da bi se tijelo riješilo glukoze koja, na našu žalost, nije iskorištena, naša gušterača iz dana u dan luči sve više inzulina i na kraju i sama – strada.

Važna, (ali ne i najvažnija) uloga gušterače je lučenje inzulina. Zato dr. Pearson ne vidi svrhu dodavanja inzulina „izvana“ nego rješenje vidi u pravilnoj ishrani koja će smanjiti potrebu za njim. Taj način ishrane opisat ćemo kasnije, no opet napominjem da ni on nije onakav kakav danas predlaže službena medicina.

Uglavnom, ona izreka – “dobrim uljima protiv loših masnoća“ – koju stalno spominjemo, ovdje ima smisla. Pod dobrim uljima ovdje prije svega mislimo na ulje cameline sative i crnog kima. Važno je znati i da najveći postotak kolesterola u našem organizmu stvara jetra, što god mi jeli i stvara ga kao zamjenu za višestruko nezasićene masnoće. Da bi jetra prestala to raditi na nama je da u organizam unosimo višestruko nezasićene esencijalne masne kiseline.

U prethodnim nastavcima pisali smo i o važnoj ulozi naše jetre u kontroli dijabetesa, te sirovog granulata sikavice – najprirodnijeg pripravka za njenu regeneraciju. Dr. David Pearson kaže da je uloga zdrave jetre, u smislu kontrole razine šećera u krvi, važnija od one koju u našem tijelu ima gušterača.

Dijabetolog dalje tvrdi da je zdrava jetra 100 puta efikasnija u reguliranju viška glukoze od inzulina. Ona to radi uz pomoć jetrenog hormona, tzv. IFG 1 hormona sličnog hormonu rasta i kad god nam šećer u krvi raste ili pada ispod određene granice, jetra aktivira taj svoj hormon.

U slučaju da je organizmu potrebna viša razina šećera u krvi, jetra ga uzima iz svoje rezerve u obliku iglikogena, a ako i njega nestane, zdrava jetra će lako masti pretvoriti u glukozu. Ovo je važno i zato što kroz našu jetru svake minute procirkukulira 30 posto naše krvi, i ako je ona očisti od loših zasićenih masnoća, naše stanice prestaju biti prekrivene masnim ljepljivim slojem koji ih sprječava da apsorbiraju glukozu.

Ljekovito bilje

Nakon ovoga postavlja se pitanje: koliko je potrebno popraviti funkciju naše jetre da bi i naše stanice lakše apsorbirale glukozu? Dr. Pearson odgovara: samo 20 posto!

Samo silimarin obnavlja jetrene stanice hepatocite i ako je jetra masna, ne samo da ćemo dobiti dijabetes tipa 2, pa i onaj manje poznat kao dijabetes 3, već ćemo imati i manju razinu glutationa, najjačeg antioksidansa koji nas čuva i od najtežih bolesti.

Sa sirovim granulatom sikavice u tri tjedna to sigurno možete. Razinu glukoze u krvi smanjit će ulje crnog kima, a „piskavica Plus“ smanjit će glikemijski indeks hrane koju ćete nakon nje uzimati. I ulje crnog kima i „piskavica Plus“ sačuvat će Vam gušteraču.

Ova tri pripravka, zajedno s ekstraktom gorke dinje, nalaze se u „Matičnjakovom“ maceratu broj 4 koji koji je, zapravo, sinergija hladno prešanog ulja crnog kima i aktivnih principa triju antidijabetika: piskavice, sikavice gorke dinje i samog ulja crnog kima.

Ovim načinom ekstrakcije (hladnim prešanjem i potom maceriranjem) sačuvano je sve najvrjednije iz ovog ljekovitog bilja koje nam pomaže u kontroli dijabetesa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI