OSOBA S OSLABLJENIM IMUNITETOM PODLOŽNA ZARAZI COVIDA-19: Evo koliko je trajala najduža infekcija zaražene osobe

Pixabay

Iako su epidemiološke mjere popustile, ne smijemo se zavaravati – pandemija Covida-19 još uvijek traje. Znate li koliko je trajala najduža infekcija izazvana novim virusom?

Prije nego je osoba umrla od posljedica Covida-19, infekcija je trajala čak 505 dana, objavili su u petak britanski znanstvenici.

Prethodno je jedna osoba bila pozitivna na SARS-CoV-2 punih 335 dana, piše portal Dnevno.

Kod većine ljudi koji se zaraze tim virusom, tijelo je sposobno samo ga prebroditi i pobijediti infekciju, ali pacijent koji je bio pozitivan 505 dana u kontinuitetu imao je jako oslabljen imunosni sustav i više komorbiditeta.

Prvi pozitivan test je bio početkom 2020., a potom je pacijent bio pozitivan i kod svih ostalih testiranja, sve do smrti 2021.Znanstvenici, koji su proučavali virus kod devet covid pacijenata u Londonu, su ustanovili da bi se kod imunkompromiranih osoba mogle pojaviti nove covid varijante.

Znanstvenici s londonskog King’s College-a i zaklade Guy’s and St. Thomas’ NHS Foundation Trust, su svoje rezultate istraživanja predstavili na Europskom kongresu kliničke mikrobiologije i zaraznih bolesti (ECCMID) u Lisabonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI