OVO ĆE VAM STRAŠNO POPRAVITI I UBLAŽITI KAŠALJ: Jeftino čudo i dar prirode je pravi pogodak za vaše zdravlje!

Foto:Pixabay

Da je med čudo prirode odavno se zna, no rijetki znaju ovaj prirodni trik za brzo i učinkovito elimiranje jakog kašlja iz vašeg života. Ime mu je oblog od meda, a preporuča se i djeci i starijima jer njegovi sastojci (gotovo) nikome ne mogu naštetiti.

Recept je vrlo jednostavan. Sve što vam je potrebno su: medbrašnobiljno uljegazasalveta i ljepljiva traka (flaster).

U nekoliko koraka objasnit ćemo kako prirediti ljekoviti oblog!

1. Za početak pomiješajte brašno s manjom količinom meda, tako da dobijete smjesu za oblog koja se ne bi smjela lijepiti za ruke.

2. Potom dodajte nekoliko kapi biljnog ulja i ponovno uvaljajte oblog u brašno. Kada se stvori smjesa, stavite ju na salvetu i umotajte u gazu.3. Oblog pričvrstite na grudi ili leđa, pomoću ljepljive trake, a nakon toga odjenite pidžamu.

Važno je obratiti pozornost i na ove sitnice

 

1.Pazite da oblog ne stavite diretno na područje srca. Postavite ga malo poviše tog mjesta ili na leđa.

2. Ako ste oblog pripremili za vašeg mališana, nemojte ga držati dulje od tri sata, a najbolje vrijeme za ovo je kada dijete spava. Odrasli, s druge strane, oblog mogu držati na sebi cijelu noć.

3. Odrasli za pojačan efekt u smjesnu mogu dodati i malo gorušice u prahu.

Znojenje je normalno

Ako se počnete znojiti, nemojte paničariti jer medeni oblozi imaju jako antiupalno djelovanje i blagi učinak zagrijavanja, što može natopiti vašu posteljinu vodom.

Vidljivi pozitivni rezultati javit će se u početnom stadiju bolesti, koja prolazi bez komplikacija, a tretman možete ponoviti nekoliko dana za redom, iako biste već nakon prve primjene trebali primjetiti znatno olakšanje.

Djecu jednostavno testirajte

Što se tiče djece, preporuča se da se medeni oblozi ne koriste kod beba mlađih od šest mjeseci, kao i kod onih koja imaju kožna oboljenja, ozljede na koži ili su alergična na pčelinje proizvode.

Potonje se vrlo brzo provjeri testom. Manju količinu meda nanesite na tijelo djeteta, a ako se pojavi crvenilo ili otok, znači da postoji alergijska reakcija, i u ovom slučaju, medeni oblozi se ne smiju primjenjivati. Također se ne preporučuju ako je temperatura djeteta viša od 37 stupnjeva.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI