Ovo čudo prirode staro tisuće godine liječi gotovo sve suvremene tegobe

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zahvaljujući snažnim antibakterijskim, antiupalnim i antiseptički svojstvima danas se često koristi kao preventiva brojnim zdravstvenim problemima

Legende o djelotvornosti propolisa datiraju još iz antičkih vremena, a o upotrebi ove smolaste supstance koju skupljaju pčele pisao je čak i Aristotel.

Zahvaljujući snažnim antibakterijskim, antiupalnim i antiseptički svojstvima danas se često koristi kao preventiva brojnim zdravstvenim problemima zato što dugoročno sjajno djeluje na naš imunitet, ali sjajan je i kao brzinsko rješenje za pet čestih zdravstvenih tegoba.

1. Upaljeno grlo

Na tržištu je danas dostupan propolis u spreju koji osigurava laku primjenu i zahvaljujući nastavku za raspršivanje možete ga nanijeti direktno na bolni dio grla. Ne zaboravite pročitati upute za upotrebu kako biste pravilno dozirali propolis. Nakon korištenja propolisa za upaljeno grlo nije poželjno jesti ili piti 30 minuta kako bi sprej mogao djelovati.

2. KašaljOsim upaljenog grla, propolis će izliječiti još jednu čestu nuspojavu prehlada, viroza i gripa – kašalj. Bez obzira na to radi li se o suhom ili produktivnom kašlju, propolis će odmah olakšati ovaj problem.

3. Želučane i probavne tegobe

Kapi propolisa zaustavit će proljev, a ukoliko imate problem sa zatvorom – riješit će i tu tegobu. Propolis odlično djeluje na probavu, a zahvaljujući antibakterijskim svojstvima idealan je borac protiv raznih bakterija koje napadaju naš probavni sustav. Umirit će i bolove u želucu prouzrokovane hranom ili problemima poput čira i žgaravice. Propolis obnavlja sluznicu želuca i zato ga vrijedi koristiti čak i ako nemate većih zdravstvenih problema s ovim organom.

4. Površinske rane, posjekotine i lakše opekline

Propolis regenerira kožu i ubrzava zarastanje pa sve površinske rane, posjekotine, ogrebotine ili lakše opekline možete tretirati s mastima ili gelom na bazi propolisa.

5. Hemoroidi

Razne biljne masti pomažu u liječenju hemoroida, ali oni ponekad mogu biti jako “tvrdoglavi” i ponovno se pojaviti, pogotovo ako ne vodimo računa o prehrani ili kretanju. Mast na bazi propolisa smanjit će upalu, krvarenje i osjećaj peckanja, a istodobno će zacijeliti nastale ranice na tom osjetljivom području. Saznajte i 3 važne činjenice o hemoroidima o kojima svi šute, prenosi Zadovoljna.hr.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI