Ovo je opasni aditiv kojim manipuliraju veliki proizvođači hrane!

Flickr

Ovaj aditiv koristi se i u restoranima, no dodaju mu ružičastu boju kako bi ga razlikovali od obične soli. Zašto? U suprotnom, ako bi došao do tanjura gostiju, došlo bi do ozbiljnog trovanja hranom.

Da bi u trgovinama održali svoje prozivode poput hrenovki, šunke, kobasice crvenkastim, mesna industrija je uvela upotrebu aditiva mesu koji se zove sodium nitrate ili natrijev nitrat.
Ovaj aditiv u čistom obliku koriste i kuhari u restoranima, no dodaju mu ružičastu boju kako bi ga razlikovali od obične soli. Zašto? U suprotnom, ako bi došao do tanjura gostiju, došlo bi do ozbiljnog trovanja hranom.

Jedan od dokaza otrovnosti ovog aditiva je i slučaj namjernog trovanja Angie Hausler. Angie je umrla kao žrtva trovanja sodium nitritom, otrovala ju je žena koja je ukrala sodium nitrate iz pogona za preradu mesa u kojem je radila, da bi dobila njezinog supruga, piše Naturalnews.com.

Ovaj aditiv u našem organizmu pretvara se u kancerogenu supstancu koja se zove Nitrosamine. Iz tog razloga su proizvođači mesnih proizvoda odlučili dodavati limunsku kiselinu u proizvode, koja, navodno, sprječava stvaranje Nitrosamina. Sve to, naravno, nije znanstveno dokazano, već je samo jedna od manipulacija velikih proizvođača hrane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI