POSJEKLI STE SE PRILIKOM PRIPREME HRANE ILI ZA VRIJEME BRIJANJA? Zaustavite krvarenje za samo 10 sekundi zahvaljujući ovom triku!

Ovih dana provodimo puno vremena u kuhinji, pa je samim time i veća mogućnost da se porežemo. Ne događa se to dakako samo u kuhinji. U želji da se što brže ili ljepše obrijemo, ali i prilikom obavljanja ostalih kućanskih poslova, ponekad se dogodi da neugodna posjekotina. Ovih dana kad se to i dogodi, želimo što brže i efikasnije  zaustaviti krvarenje kako bi što prije mogli nastaviti s onim što smo započeli, posebno kako bi na vrijeme pripremili sve za blagdane.

Zahvaljujući ovom triku za koji vam treba samo 10 sekundi bez živciranja u tren oka nastavit ćete s onim što radite u tren.

Kada se porežete, rani je potrebno neko vrijeme da zaraste. No ako je riječ o jagodicama prsta ili pak zglobu ili pregibu, krvarenje može potrajati poprilično dugo. Kako se u našoj kuhinji kriju mnogi čarobni sastojci, jedan takav pomaže i kod zaustavljanja krvarenja.

Ako se ikada nađete u situaciji da vam posjekotina nikako ne zarasta, isprobajte ovaj trik za koji vam je potrebno svega 10 sekundi, a koji djeluje baš svaki put.

Riječ je o crvenoj paprici u prahu, omiljenom sastojku mnogih jela kojeg krije gotovo svaka kuhinja.Ako se porežete, sve što trebate učiniti je otrčati u kuhinju i nasipati malo paprike u prahu na ranu. Nakon 10 do 30 sekundi rana bi trebala prestati krvariti.

Razlog je taj što ovaj ukusni i zdravi prašak u trenu ujednačava krvni tlak. Kada je tlak ujednačen, krv se počinje zgrušavati i zatvarati ranu.

Naravno, ukoliko je riječ o ozbiljnijoj posjekotini, svakako potražite pomoć liječnika.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI