Poznati francuski psihijatar tvrdi: ‘Izgovarajte ovu rečenicu triput dnevno mjesec dana i dogodit će se čudo!’

Wikimedia Commons

Naše zdravlje je produkt naših misli.

Poznati francuski klinički psihijatar Émile Coué u jednoj bolnici u kojoj je radio u Parizu, sproveo je ekspertiment na svojim pacijentima, tako što im je na vlastitu odogovornost prepisao “terapiju” da 3 puta dnevno izgovaraju sljedeću rečenicu…

Svakim danom se osjećam sve bolje i bolje.

Psihijatar je naglasio pacijentima da ovu rečenicu ne ponavljaju tek tako, mehanički, već da je izgovaraju što je vedrije i pozitivnije moguće.

Mjesec dana kasnije su pacijenti ovog slavnog psihologa postali glavna tema u toj bolnici, ali i u cijeloj Francuskoj.Teško bolesni pacijenti su se oporavili u roku od mjesec dana, a nekima čak nije bila potrebna ni kirurška intervencija.

Naime, ovime je potvrđena teza velikog filozofa iz antičke Grčke, Paracelsusa, koja je tvrdio da vjera zaista čini čuda.

Naše zdravlje je produkt naših misli, i neizbježno je da postoji izravna veza između mentalnog i fizičkog stanja kod ljudi.

Također, jedan od najvažnijih psiholoških zakona kaže sljedeće: verbalno iskazivanje ljubavi, empatije i divljenja dodatno jača životnu energiju osobe kojoj su upućeni. Isto tako, zle i maliciozne riječi drastično umanjuju životnu energiju onih kojima su upućene.

Ukupan broj bolesti koje su povezane s lošim mislima nastavlja rasti velikom brzinom. Kako bismo ih efikasno otklonili od sebe, moramo se pridržavati jednog savjeta drevnih mudraca:

Uživajte u životu, bez obzira na to koliko izgleda težak.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI